Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jó-e a magyar válogatottnak, hogy Szoboszlai a Salzburg focistája marad?

Horváth K. József

2020.01.10. 14:30

Szoboszlai Dominik menedzsere szerint a Red Bull Salzburg 19 éves futballistája nem vált klubot a téli átigazolási időszakban – szól a friss hír.

A kérdés: sírjunk-e vagy nevessünk ennek hallatán? Jobb-e a magyar válogatott szempontjából, ha Szoboszlai Dominik búcsút int jelenlegi klubjának, s a kontinens egyik legerősebb bajnokságába, a Premier League-be igazol, ahonnan például az Arsenal részéről erőteljes érdeklődés mutatkozik iránta? Vagy azért szurkoljunk, hogy az egyik legnagyobb magyar középpályás tehetség egyelőre jelenlegi klubjában fejlődjön tovább, ahol már eddig is igen ígéretesen csiszolódott a produkciója?

A sorsolás ismert: a Nemzetek Ligája rájátszása keretében a magyar válogatott március 26-án lép pályára Bulgáriában, s amennyiben a nemzeti tizenegy ott nyerni tud, március 31-én harcolhatja ki az EB-re való kijutást az izlandi vagy a román csapat ellen a Puskás Arénában.

Személyes véleményem szerint jó döntést hozott Dominik és menedzsere, Esterházy Mátyás. A Salzburgban maradás ugyanis a megszokott környezetet jelenti továbbra is, ahol a játékos már eddig is látványosan fejlődött. Pedig a csábítás nyilván ütős volt, hiszen a Premier League-ben elérhető kereseti lehetőségek a legjobbak közé tartoznak a kontinensen. Így az Arsenalban pénzügyileg valószínűleg sokkal jobban járt volna, mint Ausztriában.

Szerencsére azonban nem minden a pénz! Láthatjuk: a józan ész diadala maga alá gyűrte a financiális szempontokat. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy a játékos menedzsmentjének konkrét elképzelése van Szoboszlai karrierjét illetően és nem szeretne letérni a megkezdett útról. Esterházy Mátyás hangsúlyozta, ha Szoboszlai olyan ütemben fejlődik, mint eddig, akkor hamarosan eljöhet a váltás ideje is.

Mindebből azt a következtetést is levonhatjuk, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt futballista klubváltoztatás nélkül jobban tudhat majd koncentrálni a márciusi válogatottbeli feladatokra, mintha a váltás izgalmai esetleg megzavarnák a fejét.

Szoboszlai jelenléte a csapatban azért is fontos lehet, mert a védelem kulcsjátékosa, Willy Orbán már biztosan nem lesz tagja az együttesnek. Térdsérülése miatti operációja után ugyanis leghamarabb csak áprilisban állhat klubja, a német Bundesligában szereplő és jelenleg az első helyen álló RB Leipzig rendelkezésére.

Kellenek azok a játékosok, akikkel a leginkább elérhetőnek tűnhet a siker, az Európa-bajnokságra való kijutás.

Négy évvel ezelőtt egy ország ünnepelt Gera Zoliék kontinensviadalon mutatott nagyszerű teljesítményét látva. De jó lenne ezt megismételni! Annak fényében különösen, hogy a magyar csapat mérkőzéseinek egy része a Puskás Arénában kerülhetne megrendezésre.

Reményeink szerint az észszerűen döntő Szoboszlai Dominikkel a csapatban…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére