Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen városi rangadó még soha nem volt az NB I-ben

Pörge Béla

2019.02.23. 08:28

Szombaton kerül sor a magyar labdarúgó-bajnokság 22. fordulójára.

Szombaton a hatból öt mérkőzés 17 órakor kezdődik, egy pedig este fél nyolckor. A forduló rangadója a Honvéd–MTK lesz, amit ráadásul Gyirmóton rendeznek meg – ilyenre még nem volt példa az NB I. történetében, pedig volt már vidéken fővárosi rangadó.

A délutáni találkozók közül az FTC–Felcsútot adja az M4, a sportcsatorna szerint tehát ez a legérdekesebb mérkőzés a délutániak közül. Tény, hogy a Fradi a listavezető, a Felcsút pedig a kiesés ellen küzd, tehát mindkettőjük számára komoly a tét – ettől függetlenül az Újpest–Diósgyőr egy hagyományokkal bíró összecsapás, ami bizonyára több nézőt vonz majd. Az Újpest negyedik, a Diósgyőr tizedik, ennek ellenére nem várható sima újpesti siker.

Szintén ötkor kezdődik a Mol Vidi és a Haladás meccse. A Halinak úgy kellene a győzelem, mint egy falat kenyér, ám erre kicsi a szombathelyiek esélye: a Vidi bár két botlással kezdte az évet, az előző fordulóban simán rendezte le az MTK-t.

A Paks–Debrecen és a Mezőkövesd–Kisvárda találkozókra szintén délután ötkor kerül sor, vélhetően nem ez a két meccs hozza majd a legtöbb nézőt a fordulóban, ám ettől még mindkettő fontos: a Loki a dobogóért hajt, míg a Kisvárda a kiesés elől menekül.

Ahogy a cikk elején már említettük, a forduló rangadója a Honvéd–MTK lesz, érthető módon ez az összecsapás került estére. A meccs viszont nem Budapesten, hanem Gyirmóton kerül megrendezésre. Érdekesség, hogy elmúlt öt évben ez a hetedik helyszín, ahol játszik egymással a két csapat: előbb az MTK, most pedig a Honvéd stadionja épül, ez áll a háttérben.

Jelenleg a Honvéd és az MTK otthona is a Hidegkuti Nándor Stadion, így ott nem találkozhat egymással a két együttes. Másik budapesti pálya nem jöhetett szóba, viszont két közelebbi helyszín (Felcsút és Dunaújváros) valamint a pályaválasztói jog felcserélése vagy a meccs egy nappal való elcsúsztatása is szurkolóbarátabb megoldás lehetett volna. Ez nem így alakult, így Győr külvárosában, Gyirmóton lesz a forduló rangadója.

21 forduló után az NB I-et az FTC vezeti, előnye hat pont a Vidi és kilenc pont a Debrecen előtt. A sereghajtó a Haladás, 14 pontra a bennmaradást érő 10. helytől. A Kisvárda áll a másik kieső helyen, de csak egy pont a hátránya a tizedik Diósgyőr és a kilencedik Felcsút mögött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére