Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulácsiék mestere a Bayern Münchenhez igazol

888.hu, MTI

2021.04.26. 18:30

A Bild információi szerint Julian Nagelsmann, a magyar válogatott Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzője a Bayern München kedvéért távozik a lipcsei gárda éléről.

 

A 33 éves Nagelsmann nevét az után hozták összefüggésbe az újabb bajnoki címe megszerzésére készülő bajor csapattal, hogy a müncheniek jelenlegi vezetőedzője, Hansi Flick bejelentette távozási szándékát. A fiatal szakembert 2023-ig még szerződés köti a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzighez. A kontraktusában nem szerepel kivásárlási ár, de a lipcsei klub állítólag 30 millió eurót kér az elengedéséért. Ennyi pénzt sosem fizettek edzőért. A Bayern a hírek szerint szeretne alkudni.

Nagelsmann egyébként aktív futballistaként nem ért el kimagasló eredményeket, 2006 és 2008 között az 1860 München és az Augsburg tartalékcsapatában szerepelt, ám egy térdsérülés derékba törte karrierjét. Így alig 21 éves korában az edzői mesterséget választotta, és előbb 2016-ban a Hoffenheim, majd 2019-től a lipcseiek vezetőedzője lett.

Az RB Leipzig sportigazgatója, Markus Krösche a múlt héten még úgy fogalmazott, hogy a Bayern nem vette fel velük a kapcsolatot. „Nincs értelme lelépési díjakról, árcédulákról beszélni. Juliannak hosszú távra szól a szerződése, és van egy jó csapata” – mondta, hozzátéve, hogy ők maguk nem is keresnek új edzőt.

Hétfőn aztán hivatalosan bejelentették, hogy a 2019-ben érkezett Krösche és a klub közös megegyezéssel szerződést bont az idény végén. A két fél megállapodása eredetileg 2022-ig szólt. Ezt követően napvilágot látott a Bild információja, miszerint Nagelsmann és a Bayern München már meg is egyezett egymással, s a tréner engedélyt kért a távozásra.

Amióta bejelentette távozási szándékát, az 56 éves Flicket – bár az ő szerződése is 2023-ig szól Münchenben – a válogatottól a nyári Európa-bajnokság után búcsúzó Joachim Löw szövetségi kapitány utódjaként kezelik.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető elnöke vasárnap a Bild am Sonntagnak azt mondta: „Ha teljesítjük Hansi kérését, és elengedjük, akkor minden érintettnek dolgoznia kell a megfelelő megoldáson, amellyel a Bayern is elégedett.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére