Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Griezmann nagy napja! Franciaország - Írország 2-1

888.hu

2016.06.26. 16:59

Egy félidőnyi lidércnyomás a házigazdáknak Lyonban, majd a stadion nevéhez méltóan: lőn világosság. A folytatásban kijött a két válogatott közötti minőségi különbség, amit két szép találattal az Atletico Madrid kiválósága, Antoine Griezmann tett kézzelfoghatóvá. 

FRANCIAORSZÁG–ÍRORSZÁG 2–1 (0–1) 
Lyon, Stade des Lumieres, 56 000 néző. V: Rizzoli (olasz)

FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kanté (Coman, a szünetben, Sissoko, 93.), Matuidi, Pogba – Griezmann, Giroud (Gignac, 73.), Payet. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
ÍRORSZÁG: Randolph – Coleman, Keogh, Duffy, R. Brady – Hendrick, McCarthy (Hoolahan, 72.), McClean (O’Shea, 69.), S. Ward, D. Murphy (Walters, 65.) – Long. Szövetségi kapitány: Martin O’Neill 

Gól: Griezmann (58., 61.), ill. R. Brady (2. – 11-esből)
Kiállítva: Duffy (66.)

Az első ír támadás határozta meg a teljes első játékrészt. Ekkor az első percben, miután Ward balról középre tekerte a labdát és Murphy éppen lőtt volna, Pogba ellökte az ötös jobb sarka előtt Longot. A megítélt büntetőt Brady lőtte a hálóba. A labda a kapufát érintve kötött ki a francia kapuban. 0-1

A következő 10 percet megnyomták a franciák, de az első negyedórát követően egyre jobban és bátrabban játszottak a zöld mezesek, akár szerezhettek volna újabb gólt is. A francia válogatott dermedten, ötlettelenül focizott az első 45 percben, igaz a 44. percben több lehetőségük is volt a gólszerzésre, a legnagyobb talán Griezmann előtt, mindezt egy támadáson belül. Ám az is a rövid krónikához tartozik, hogy a 41. percben az írek Duffy jóvoltából a legnagyobb helyzetet is kihagyták, amikor a védő a kapu mellé fejelt.  

Aztán a második játékrészre minden megváltozott. Dider Deschmaps, a franciák szövetségi kapitánya pályára küldte Kanté helyett Komant, aki hatalmas lendületet vitt a házigazda játékába, amit az írek már nem tudtak lekövetni. A ritmusváltás az első negyedóra végén három perc alatt fordítást hozott, két Griezmann találattal már 2-1-re Franciaország vezetett. A nézők pedig hangosan énekeltek. Az első találatot 10 méterről fejelte az írek hálójába a madridi csatár, majd pár perc múlva Giroud adott neki pazar labdát, amit 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba. 

A hátralévő fél órában volt még egy kiállítás az írektől, a 66. percben Shane Duffy buktatta a ziccerben kiugró Griezmannt, jogos volt a kiállítás. A szabadrúgásból nem született gól, mint ahogy a hátralévő percekben kialakított rengeteg francia lehetőségből sem, pedig Koman nagyot játszott és Griezmann is többször közel állt harmadik góljának megszerzéséhez. Érdekesség, hogy Komant a végén sérülés miatt lecserélte Deschamps.  

A házigazda tehát 2-1-re nyert és ott van a legjobb nyolc között az Európa-bajnokságon, ahol a negyeddöntőbe Angliával vagy Izlanddal játszik majd az elődöntőért. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére