Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gólokkal törölhetné el a pozsonyi múltat a Ferencváros

Jánosy Károly

2022.07.20. 16:00

Szerencsére, napjaink anyázós, kardcsörtetős világában is érvényesülnek a nyugodt hangok. A ma esti Slovan Bratislava elleni labdarúgó BL-selejtezőre készülő FTC mestere, Sztanyiszlav Csercseszov szerint nem a harminc évvel ezelőtti – kétségtelenül botrányos – pozsonyi jelenetekkel kell foglalkozni. Sokkal inkább a jelennel kell törődni, azzal, hogy a Fradi jó játékkal lepje meg az Üllői úti publikumot.

 

Adama Traoré, a Ferencváros új csatára is beköszönhet a pozsonyiak kapujábaMTI/Kovács Tamás

 

Igaz, nehéz elfelejteni az 1992-es pozsonyi Slovan-FTC meccs képeit, ám most sok olyan szurkoló inna szlovák vért, aki még nem is élt akkor. Például az 30 éves fiatalember, aki kedden kővel dobta meg a Slovan csapatbuszát. Ma hajnalban el is fogták, a kihallgatásán természetesen már szánta-bánta a bűnét...

A múltat végképp eltörölni nem lehet, erre utalt az egyik szlovák újságíró kolléga kérdése, aki azt feszegette, milyen hatása lehet magyar bajnokcsapat gerincét alkotó légiósokra – a kezdő tizenegyben legfeljebb két-három magyar kap helyet – a régi történet, és miért mutatták be a játékosoknak az arról szóló rövid filmet.

 

„Nem voltam ott a pozsonyi meccsen és természetesen a játékosaim sem. Ami akkor történt, az már történelem, nekünk azonban a jelennel kell foglalkoznunk. Láttunk egy kétperces videót róla, amely nem éppen a futball reklámja volt. Azt kérem a magyar és a szlovák drukkerektől is, hogy ne a múltba tekintsenek, inkább a jelenre koncentráljanak, hogy minden normális mederben folyjon le!
– mondta Sztanyiszlav Csercseszov és teljesen jogosan arra kérte a jelenlévőket a Fradi sajtótájékoztatóján, hogy inkább a futballról essen szó.

Nos, futballban, remélhetőleg jó futballban nem lesz hiány, hiszen a kazah Tobol elleni 5:1 alkalmával parádézott az FTC, jól látható volt, hogy az új játékosok összhangba kerültek a pályán a régiekkel. A papírforma természetesen hazai győzelmet ígér, de a BL-ben nem egyszer írták felül az esélyeket a pályán lévők.

„A csapatok értékeivel nem foglalkoznék, mert mindkét klub sorozatban négyszer volt bajnok. Az ellenfélnek is megvannak a maga erősségei, de ez nem jelent nyomást, mert egy dolgunk van, továbbjutni. A kazah bajnok legyőzésének természetesen örültünk, de valljuk be, azért a Tobol nem tartozik az európai élvonalhoz.”
– folytatta Csercseszov, aki természetesen nagyon örül annak, hogy telt ház lesz a Groupama Arénában, mert ez is arra ösztönzi a játékosokat, hogy mindent kiadjanak magukból.

 

Botka Endre, a zöld-fehérek válogatott védője szerint, nem biztos, hogy a Slovannal a jobb csapat jutott tovább a Dinamo Batumi elleni párharcból, és kijelentette, hogy a Ferencváros jobb a szlovák bajnoknál.

Az ellenfelet dicsérte Vladimir Weiss, a pozsonyiak vezetőedzője, aki jól is meri Csercseszovot, hiszen korábban többször is találkoztak a válogatottjuk szövetségi kapitányaként, és személyes jó kapcsolatban vannak.

 

„A Ferencváros nagy nyomást fog helyezni ránk, nagyon erős támadói és középpályásai vannak, de ha hátul stabilak leszünk, akkor eredményesek lehetünk.”
– mondta a szlovák szakember, és hozzátette: a legnagyobb problémájuk az eddigi három mérkőzés alapján a fizikális felkészültség, aminek az az oka, hogy tíz válogatott futballistája van, akik az elhúzódó kötelezettségeik miatt rövid ideje készülnek a társaikkal.
Az 57 éves szlovák szakember az 1992-es párharcra úgy reagált, hogy „ne menjünk vissza a történelemben!”.

 

BL-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés: Ferencváros-Slovan Bratislava 20:00 (M4 Sport)

A továbbjutó már csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére