Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez vár ma a kupacsapatainkra

Pörge Béla

2018.08.02. 16:03

A Mol Vidi szerdai továbbjutása után csütörtökön a Honvédon és az Újpesten a sor.

A Videoton továbbjutásával az már biztos, hogy augusztus utolsó hetéig lesz magyar csapat a nemzetközi kupaporondon. Ez az elmúlt évekhez képest jó eredmény, de igazán szép az lenne, ha az őszt is megélné valaki. Erre ugyan a Vidinek van a legnagyobb esélye, de a Honvéd sincs reménytelen helyzetben. Ahogyan arról már írtunk, a Mol Vidire a Malmö vár, ha ott sikerül továbbjutni, akkor már a PSV és a Celtic szintjén álló ellenfél jön, így a BL-csoportkör csoda lenne, az El-csoportkörre viszont akár a Malmö kiverésével, akár anélkül is van sansz.

A kispestiek szerdán este 7-kor Luxemburgban lépnek pályára a Progres Niederkorn ellen. Az első meccsen Baráth hajrában szerzett góljával nyert a Honvéd, így esélyesebb a továbbjutásra, mint ellenfele. Ennek ellenére nem lesz könnyű menet a luxemburgi meccs, nem szabad lebecsülni a Niederkornt, nem véletlenül ejtették ki tavaly a Rangerst, idén a Gabalát.

Ha a Kispest nem botlik meg ma, akkor a Domzale–Ufa párharc győztesével találkozik. Ott az első meccs 0–0 lett, bár magasabban jegyzett együttesekről van szó, egyikük ellen sem lenne reménytelen a Honvéd helyzete, van esély a negyedik körre, ott viszont már vagy nagy szerencse, vagy csoda kellene az ősz megéléséhez.

Az Újpest már tulajdonképpen kiesett, azonban a tisztességes búcsúra minden esélye megvan. Az európai élmezőnybe tartozó Sevilla ellen Spanyolországban 4–0-ra kapott ki a lila-fehér csapat, ami 60 perces emberhátrányban nem szégyen. Az igazán tisztes helytállás akkor jönne össze az Újpestnek, ha csütörtök este sikerülne gólt lőni a Sevilla ellen, esetleg egy döntetlent kiharcolni. Úgy valóban emelt fővel búcsúzna a nemzetközi porondra kilenc év után visszatérő Újpest.

08.02., csütörtök, 19:00: Progres Niederkorn–Honvéd

08.02., csütörtök, 21:00: Újpest–Sevilla

08.07., kedd, 19:00: Malmö–Mol Vidi

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére