Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa újabb meghódítására készül a magyar vízilabda-válogatott

Jánosy Károly

2022.09.10. 09:30

A házigazda Horvátországgal játszik a ma este fél kilenckor a spliti vízilabda Európa-bajnokság döntőjében a magyar férfi-válogatott. A számunkra kudarccal végződött budapesti vb után megfiatalított és megújított csapat Varga Zsolt szövetségi kapitány irányításával megvédheti két évvel ezelőtt megszerzett címét. A 888.hu szakértők segítségével próbálta latolgatni az esélyeket.

 

Angyal Dániel, Fekete Gergő, Burián Gergely, Német Toni és Lévai Márton (b-j) biztatja a társakat az elődöntőbenMTI/Illyés Tibor

 

Azt azért nem árt tudni, hogy a 13 Eb-aranyérmével rekorder magyar csapat 23 éve, az 1999-es firenzei tornán védte meg legutóbb a címét. Most talán újra sikerül, annál is inkább, mert a magyar csapat spliti remeklésének elismerően adóznak a riválisok is. Ha a szerbeket és a spanyolokat sikerült magabiztosan legyőznünk, miért ne verhetnénk meg a horvátokat?

Csapó Gábor, az 1976-os montreali olimpia aranyérmes válogatottjának a tagja természetesen Jansik Szilárdék sikeréért szorít, ám úgy véli, a horvátok rutinosabbak, ráadásul a hazai környezet is a előnyükre szolgál:
„Ne legyen igazam, de a mieinknek még jobban össze kell érniük, ezért a horvátokat egy kicsivel esélyesebbnek tartom. A fiatal, kevésbé harcedzett magyar játékosok talán nehezebben vészelik a mérkőzés hullámvölgyeit.”

„Az egész mezőny megváltozott, a mi csapatunkban azonban hihetetlen, eddig szunnyadó energiákat mozgósított az új kapitány, Varga Zsolt.”
– nyilatkozta honlapunknak Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.
„A spanyolok elleni elődöntőben is jól látszott, milyen lelkesen, fegyelmezetten és egymást kisegítve játszott a válogatott. Egy biztos, Horvátország verhető ellenfél. Még Splitben is, ahol valószínűleg elég sok magyar biztatja majd a mieinket.”

 

Vogel Zsolt, a kapus Soma édesapja szerint a hazai pálya, a közönség feldobhatja a horvátokat, de néha nyomasztó hatást is gyakorolhat a vízben lévőkre a felfokozott hangulat, a magas elvárások. Akár egy-két elpuskázott lehetőség után is görcsössé válhat a csapat teljesítménye.

„Rajtunk most nincs semmiféle teher.” – mondta Vogel Zsolt.
„Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy könnyű dolguk lesz a fiúknak. Szülőként természetesen másképp várom a döntőt, mint egy átlagszurkoló, de bizakodó vagyok.”

 

Angyal Dániel, a Szolnok pólósa a közmédiának elárulta, hogy alig hiszik el, hogy döntőbe jutottak, de a megfiatalított csapat nagyon összeállt a vízben és a parton is.
„Nem kell kizárni majd a hangulatot, mert az nemcsak a hazai csapatot, hanem az ellenfelet is feltüzeli. Ezt mi meg is tapasztaltuk a vb-n. Fantasztikus lesz az atmoszféra, örök élmény marad. Ezt a csapatot nehéz összehasonlítani bármelyik másik korábbival. Két éve Budapesten esélyesként indulva szereztük meg az aranyérmet, most ez inkább bravúros menetelés, de evés közben jön meg az étvágy”
– mondta Angyal.

Vízilabda Európa-bajnokság, döntő: Magyarország-Horvátország 20:30 (M4 Sport)

 

Vogel Soma bravúrjai győzelmet érhetnek a válogatottnak MTI/Illyés Tibor

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére