Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este sorsolnak a Nemzetek Ligájában, ők lehetnek az ellenfeleink

888.hu

2020.03.03. 13:43

Este hatkor, Amszterdamban sorsolják ki a csoportbeosztását a Nemzetek Ligája második kiírásának, amellyel tulajdonképpen megkezdődik a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozata is. A mieink a B-osztályban küzdenek meg a továbbjutásért.

Egy nagyon fontos kupa sorsolását tatják ma este Amszterdamban: ha ugyanis nincs a Nemzetek Ligája, akkor már rég elszállt volna a remény, hogy a meink kijussanak a 2020-as Európa Bajnokságra. Mivel azonban kitalálták ezt a roppant bonyolult lebonyolítást, így maradt meg egyáltalán a magyar aranylábúak esélye a részben hazai rendezésű európai megmérettetésre: március végén Bulgária ellen meccselünk, hogy aztán, ha győzünk, a románokkal vagy az izlandiakkal mérjük össze erőnket a 24-es főtáblára kerülésért.

De ezt már mindenki tudja.

Azt viszont még nem, hogy kikkel kell meccselnünk azért, hogy esetleg a 2022-es katari VB során is hasonló helyzetbe keveredjünk.

A Nemzetek Ligájában a 2022-es vb 12 európai pótselejtezős helyéből kettő kel el, melyet a két legjobb olyan csoportgyőztes szerez meg, amely a világbajnoki selejtezőből nem jutott ki automatikusan, vagy nem zárt a szintén pótselejtezőt érő második helyen.

A négycsapatos csoportok küzdelmeit szeptemberben, októberben és novemberben egy-egy dupla fordulós körben bonyolítják le. Az élvonal négy csoportgyőztese jövő nyáron egy minitornán dönt a sorozat második győzteséről, a címvédő az Európa-bajnok portugál válogatott.

A katari vb európai selejtezősorozata jövő tavasszal kezdődik.

A mieink az első kiíráshoz képest egy osztállyal feljebb léptek (a létszámemelésnek köszönhetőnek...), így nehezebb ellenfelek következnek.

A Nemzetek Ligája B-osztályának kalapjai
1: Oroszország, Ausztria, Wales, Csehország
2: Skócia, Norvégia, Szerbia, Finnország
3: Szlovákia, Törökország, Írország, Észak-Írország
4: Bulgária, Izrael, Magyarország, Románia

A csoportgyőztesek egy osztállyal feljebb lépnek, a csoportutolsók pedig kiesnek.

Mekkora lenne már egy orosz, szerb, török, magyar csoport...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére