Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eddig tartott a nyár, végre visszatér a magyar foci!

Pörge Béla

2019.08.03. 08:58

Véget ért a nyári szünet, kezdődik az NB I.!

Végre újra láthatunk magyar bajnoki meccseket, végre belefásulhatunk abba, hogy ugyanaz a két csapat fog küzdeni a bajnoki címért, végre ismét moroghatunk, hogy minek ennyi „falusi” csapat az NB I-be, végre számolgathatunk, találgathatunk, azaz végre újra itt a jó kis NB I.!

Idén is az FTC és a Fehérvár harca várható a bajnoki címért | Fotó: MTI

Idén ismét tizenkét csapat küzd majd egymással a magyar bajnokságban, a lebonyolítás is az elmúlt pár évből megszokott maradt: 33 forduló, mindenki háromszor játszik mindenkivel. A címvédő a Ferencváros, az MTK és a Szombathely kiesett, helyettük a Kaposvár és a ZTE jutott fel.

Nagy volt a játékosmozgás mindenhol, röviden átfutjuk a fontosabb változásokat, azonban nem szabad elfelejteni, hogy az átigazolási időszak augusztus 31-éig tart!

A Fradinál nagy volt a mozgás, a bajnok főleg külföldi játékosokat igazolt, köztük a norvég gólkirályt. A távozók közül Böde Dániel neve a legismertebb, de Ivan Petrjak sem maradt a klubnál a kölcsönadási szerződésének lejárta után. Ismerve a csapat mögött álló anyagi lehetőségeket, a zöld-fehérek idén is esélyesnek számítanak az NB I-ben.

A másik nagy esélyes az ismét nevet váltó Fehérvár, mely tavaly MOL Vidi, azelőtt Videoton és még sok-sok más néven szerepelt az NB I-ben. A fehérváriak eddigi legnagyobb fogása a Sahtar Donyeckből igazolt Ivan Petrjak, azonban több ismert magyar játékos neve is felmerült a csapatnál a kiszemeltek között. Az alapemberek közül senki nem távozott.

A Debrecen továbbra is fiatal magyar játékosokra épít, azonban a hajdúságiak igazoltak egy kameruni és egy nigériai csatárt, valamint egy szerb játékost. Haruna Garba az eddigi El-meccsek alapján jó fogásnak tűnik, a Loki idén is harcba szállhat a dobogóért a viszonylag kiegyenlített mezőnyben, amiből „csak” a Fehérvár és az FTC lóg ki felfelé.

A Honvéd nagy távozója Gróf Dávid, aki úgy igazolt a Fradiba, hogy előtte azt nyilatkozta, soha nem igazolna oda. Danilo is komoly veszteség Kispesten, nagy visszatérő viszont Ikenne-King, valamint jó fogásnak tűnik Moutari.

Az Újpestnél egyelőre hosszabb a távozók listája, mint az érkezőké: elment többek között Beridze, Solomon, Tischler és Diallo is, helyettük két magyar játékos mellett egy izlandit igazoltak a lilák, igaz, még több kiszemelt is van Újpesten.

A Mezőkövesdnél kis túlzással a fél keret kicserélődött, nagy távozó Moutari, viszont a külföldiek mellett Molnár Gábor és Nagy Dániel érkezett a csapathoz. Miután sokat biztosan nem gyengültek a matyóföldiek, így várhatóan ebben a szezonban sem lesznek kiesési gondjaik.

Felcsútról rengetegen távoztak, például Balogh Balázs, Radó András, Prosser Dániel vagy Molnár Gábor. Érkezőkből sincs hiány, visszatér Henty, illetve cseh, német és holland játékos is jön a Felcsúthoz. A csapat az elmúlt években rendre gyengébben teljesít, mint a kerete alapján várni lehetne, így most is nehéz megtippelni, hol érhetnek célba, mindenesetre ha szigorúan csak a keretet nézzük, várhatóan nem esnek ki a felcsútiak.

A Paks továbbra is csak magyar játékosokat foglalkoztat, egyetlen nagyobb név sem távozott tőlük, viszont nem is jöttek sokan, igaz, Böde Dániel visszatérése nagy dobás volt. Böde sokat segíthet a Pakson, ennek ellenére nem lenne meglepő, ha kiesési gondjai lennének a tolnai együttesnek.

A Kisvárdától sokkal többen távoztak, mint amennyien érkeztek: legnagyobb fogás talán Tischler, míg a távozók közül Mevoungout lehet kiemelni. A Kisvárda valószínűleg ebben az idényben is a kiesés elkerüléséért fog harcolni.

Miskolcon az érkezőkből van több, a DVTK-hoz igazolt Danilovics, Prosser és Tabakovic is, míg elment onnan például Rados vagy Vernes. Ezzel a kerettel a Diósgyőr vélhetően a mezőny második feléhez fog tartozni: az elmúlt három évben az utolsó fordulóban maradt bent a csapat, amely első ránézésre sokkal most sem lett erősebb.

A két újonc közül a Zalaegerszeg tűnik acélosabbnak: a zalaiak leigazolták Nikola Mitrovicsot és Radó Andrást, de érkezett nigériai és ukrán játékos is hozzájuk, míg a távozók között nem találni nagyobb neveket. Újoncként a bennmaradás lehet a csapat célja, arra most még nehéz lenne tippelni, hogy mennyi esélye van a Zetének a kiesés elkerülésére.

A Kaposvár esetében már a feljutás is óriási bravúr, a Rákóczi két éve még a harmadosztályban szerepelt. Szinte mindenki biztos kiesőként számol a somogyiakkal, akik megpróbálhatnak majd erre rácáfolni. Az NB I-ből nem érkezett új játékos a klubhoz, külföldről Ukrajnából és Indiából (!) sikerült igazolni, míg a legnagyobb távozó a 38 éves, helyi kötődésű Rajczi Péter, aki a III. kerületi TVE-hez igazolt. Ezzel a kerettel várhatóan tényleg nagyon nehéz dolga lesz a Kaposvárnak kivívnia a jövő évi NB I-es szereplés jogát.

Az első forduló rögtön csonka lesz, az FTC és a DVSC összecsapását a Fradi kérésére a BL miatt elhalasztották. A Ferencváros egyébként a második körben sem lép majd pályára. Szombaton három, vasárnap kettő találkozóra kerül sor. A párosítások:

08.03., 19:30: Kisvárda–Paks
08.03., 19:30: Mezőkövesd–Zalaegerszeg
08.03., 19:30: Újpest–Felcsút
08.04., 18:00: Diósgyőr–Honvéd
08.04., 18:00: MOL Fehérvár–Kaposvár

Szombaton az Újpest, vasárnap a Honvéd mérkőzését közvetíti élőben az M4, de az m4sport.hu oldalon az összes találkozót élőben lehet majd követni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére