Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dzsudzsák: nagyon rossz volt a tévén át nézni a válogatottat

Pörge Béla

2018.11.16. 07:08

Dzsudzsák Balázs a csütörtök esti, észtek elleni mérkõzésen két hónap után ismét pályára léphetett a válogatottban.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott Willi Orbán és Szalai Ádám fejeseivel 2–0-ra legyőzte Észtországot a Nemzetek Ligája C divíziójának harmadik csoportjában.

A vezető gólt szerző Orbán elmondása szerint pályafutása legérzelemdúsabb mérkőzése volt a csütörtök esti meccs.

Ez volt a legérzelemdúsabb mérkőzés a pályafutásomban: az első hazai találkozóm a válogatottban, itt volt a családom is, és a csapatot góllal tudtam segíteni, egyszerűen tökéletes volt ez a nap"

– hangsúlyozta a védő, aki harmadik mérkőzésén első találatát szerezte a nemzeti csapatban. Rámutatott, a válogatott jó teljesítményt nyújtott, kilencven percig kontrollálták az összecsapást, és megnehezítették az ellenfél dolgát, hogy lehetőségeket dolgozzon ki, így megérdemelték ezt a sikert.

A találatot felidézve kiemelte, jól ismeri a szögletet beívelő Kalmár Zsoltot, aki korábban csapattársa volt Lipcsében, és tudta, kiválóan végzi el a pontrúgásokat.

A keretbe visszatért csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs leszögezte: nagyon rossz volt az elmúlt két hónapot úgy megélnie, hogy a televízión keresztül, kívülről kellett követnie a csapatot.

Megmondom őszintén, hogy izgultam, és örülök, hogy újra megélhettem azt a döbbenetes érzést, hogy milyen válogatottnak lenni"

– fogalmazott. Mint mondta, tervszerűen ment minden, az eredmény is úgy alakult, hogy könnyebb volt beszállnia 1–0-s vezetésnél.

Újraértékelődött bennem, hogy ez mekkora dolog, s mekkora hiányt tud jelenteni az ember életében, aki hozzászokott tíz éven keresztül. Hálás vagyok, hogy ennyi évet és meccset pályán tölthettem, én mindig tűzön-vízen keresztül mentem a válogatottért"

– értékelt, és elmondta azt is: annak ellenére, hogy nem volt telt ház a Groupama Arénában, fantasztikus hangulat volt a stadionban. Kiemelte: kellett a jó eredményhez az ötödik percben Dibusz Dénes védése az észtek szögleténél.

Nélküle ez a meccs nem úgy alakult volna, ahogy"

– mondta, majd szót ejtett arról is, hogy 97. válogatottbeli fellépésével már harmadik az örökrangsorban, holtversenyben Gera Zoltánnal. Elárulta, a stáb tagjaként dolgozó korábbi csapattárs hívta fel a figyelmét csütörtök reggel, hogy be fogja érni őt.

A második gólt szerző Szalai Ádám úgy vélte, jól működött a letámadásuk, és főleg a második félidőben már ők tudták begyűjteni a labdát az észtek előreívelései után, a védekezés is jól működött, s így több helyzetet is ki tudtak alakítani.

A magyar válogatott vasárnap a már biztos csoportgyőztes, és így feljutott finneket fogadja a zárófordulóban, 20.45 órakor a Groupama Arénában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére