Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dér Heni nagypapája az égi lelátóról is a Fradinak szurkol

Jánosy Károly

2022.10.13. 17:00

Visszavágóra készül a Ferencváros. A múlt héten jókora – 4:1 – pofont kapott Belgrádban a Crvena zvezdától az Európa-ligában az eddigieknél merészebb terveket szövögető magyar bajnokcsapat. A 888.hu egy vérbeli zöld-fehér szurkolót, Dér Henit kérdezte a ma esti Üllői úti mérkőzés előtt. Az énekesnő mellesleg délvidéki származású, szóval mindkét csapat erényeivel és hibáival is tökéletesen tisztában van.

 

A ferencvárosi Adama Traoré és Veljko Nikolic, a Crvena zvezda-Ferencváros Európa-liga mérkőzésen Belgrádban MTI/Koszticsák Szilárd

 

Mi tagadás, jobb eredményre számítottunk az FTC-től Belgrádban. Egy 4:1-es vereség persze mindig fájó, ám a csorbát ki lehet és kell is köszörülni. Erről beszélt a mérkőzés előtti napon tartott sajtótájékoztatóján Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros mestere, de szerinte a hazai szurkolók biztatásának hatására képes lehet feledtetni az első mérkőzés gyászos eredményét a csapat.

A vajdasági Csantavéren született, elkötelezett Fradi szurkoló, Dér Heni természetesen ott lesz a mai meccsen. S mint honlapunknak elárulta, különleges fontossággal bír számára ez a nap és az összecsapás.

„A nagyapám is vérmes – most is simán beférne az ultrák közé – zöld-fehér szurkoló volt.” – nyilatkozta a 888.hu-nak az énekesnő, aki egyébként az Európa-liga találkozó rajtja előtt dedikálja a művésztársaival közösen készített „Nagy Fradi lemezt”.
„A családi legendárium szerint az 1975-ös Ferencváros-Crvena zvezda KEK-mérkőzésre azonban csak a belgrádi szurkolókkal együtt tudott Budapestre utazni, és persze a vonaton még azt is titkolnia a kellett, hogy egyáltalán beszél magyarul. Jól bírta a gyűrődést egészen a mérkőzés hajrájában született győztes Fradi gólig, amikor a Zvezda szurkolók döbbent arckifejezésével és dühével mit sem törődve feladta inkognitóját, felugrott a helyéről és boldogan kiabált, míg a belgrádiak valahogy le nem csendesítették. Szóval biztos vagyok benne, hogy a papa odafentről velem együtt nézi majd ezt a találkozót. S persze bízom benne, akárcsak a többi szurkoló, hogy mi is elégedettek leszünk majd az eredménnyel. A hangulatra biztosan nem lesz panasz, a szerbek is a Fradi táborhoz hasonló intenzitással élik meg a meccseket, nekem nagyon bejön ez a felfokozott hangulat, ráadásul nem is szokatlan a számomra, gyerekkoromban a Zvezda-Partizan derbiken edződhettem.”

 

Dér Heni (hátsó sor, b2)), Kubatov Gábor FTC elnökével (b5) és „A nagy Fradi lemez: a zene ereje” című válogatásalbum bemutatójánMTI/Szigetváry Zsolt

 

Bánki József hajdanában tíz éven át játszott az Üllői úton, az egykori középpályás már régi kolléga, labdarúgó szakíró, és továbbra is a zöld-fehérek odaadó híve. Nos, szerinte egészen másmilyen mérkőzés lesz, mint Belgrádban.

„Alighanem ezúttal visszaáll a Crvena zvezda, nem ugranak nekünk azonnal.” – nyilatkozta a futballista, szakíró.
„Kint gyorsan megfogta a csapatot a – szerintem – igazságtalanul megítélt büntető, utána már nem volt meg az összhang a játékosaink között. Tudat alatt talán most is lenéznek minket egy kicsit, de ha higgadtan, megfontoltan építkezünk, akkor nagy küzdelem árán, de meglesz a győzelem. Egy biztos, pokoli hangulat várja ma este a szerbeket az Üllői úton.”

„Sztanyiszlav Csercseszov biztosan megpróbál meglepni minket, ugyanúgy minden poszton van két játékosa, mint nekem. Ezúttal agresszívabb lesz az FTC, mert míg Belgrádban valószínűleg a döntetlennel is elégedett lett volna, addig most győzelemre fog játszani.”
– nyilatkozta Milos Milojevic, a szerbek trénere.

Európa-liga csoportkör, 4. forduló, H csoport: Ferencváros-Crvena zvezda 21:00 (M4Sport)

 

Adama Traoré az NB I legdrágább labdarúgója

A labdarúgópiaci mozgásokra és értékekre szakosodott transfermark.com portál szerint a Ferencváros játékosa, Adama Traoré már ötmillió eurót (kb. 2,16 milliárd forint) ér, ezzel új mérföldkövet ért el a hazai liga történetében. A nyáron a moldovai Sheriff Tiraspolból az FTC-be szerződött mali támadó korábbi értéke 3 millió euró volt. A szakportál kedden emelte fel 5 millióra. Traoré kiérdemelte az értéknövekedést, a 47-szeres mali válogatott játékos eddig 18 tétmérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban, ezeken az összecsapásokon 12 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. A korábbi csúcsot Muhamed Besic tartotta, akinek az első ferencvárosi időszakában a piaci értéke 4 millió euró volt – őt az Everton 4.8 millió euróért szerződtette, ezzel az NB I történetének legdrágábban eladott labdarúgója lett.

A Transfermarkt szerint egyébként az NB I hat legértékesebb játékosa az FTC-ben játszik: 1. Traoré (5 millió euró), 2. Laidouni (3.5), 3. Dibusz (2.8), 4. Zachariassen (2.5), Tokmac (2.5), 6. Ryan Mmaee (2.2).

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére