Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csoda kell vagy már a bravúros játék is elég a németek ellen?

888.hu

2022.09.23. 16:00

Száztizenhárom éve, 1909 tavaszán találkozott először egymással a magyar és a német labdarúgó válogatott, akkor a Millenárison 3:3 lett a végeredmény. Aligha bánnánk, ha most is hasonló eredmény, azaz döntetlen születne. Júniusban 1:1-et játszott a két válogatott a Puskás Arénában. A Nemzetek Ligája csoportjában élen álló magyar válogatott az egypontos hátránnyal második németekkel 20.45-kor csap össze Lipcsében.

 

S ha már a bevezetőben a futballtörténetet emlegettük, érdemes megjegyezni, hogy éppen 100 nappal ezelőtt játszott a magyar labdarúgó-válogatott Angliában, ahol szenzációs, 4:0-s győzelmet aratott. Persze, nem jelenthetjük ki, hogy Lipcsében sem adjuk alább, de Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen is ugyanaz a cél, mint bármelyik másik meccsen, azaz büszkén lejönni a pályáról. Sajnos, a németek ellen valahogy nehezen akar összejönni a győzelem, 2004-ben győztünk legutóbb, de tétmeccsen az 1954-es berni vb-döntős vereség óta tart a nyeretlenségi sorozatunk.

„A cél mindig ugyanaz, mindent megtenni azért, hogy a szurkolóink boldogok és büszkék legyenek. Ha nem szerzünk pontot, az a normalitás, de azon dolgozunk, hogy ismét a papírformától eltérő eredmény szülessen.”
– mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Rossi, és hozzátette, a soron következő két ellenfél, a német és az olasz csapat továbbra is azzal a céllal küzd, hogy megnyerje a csoportot, előbbinek ráadásul a saját kezében a sorsa.

A csapatkapitány Szalai Ádám válogatottól való visszavonulása kapcsán Rossi elárulta, valamennyi játékost nagyon érzékenyen érintette, hiszen az FC Basel futballistája mindenkivel jó viszonyban van. Hozzátette, biztos abban, hogy a társai szép ajándékkal szeretnék elbúcsúztatni a 34 éves csatárt.

„Számomra nagyon jó eredmény lenne, ha bennmaradnánk az A csoportban. Olaszként remélem, hogy hazám válogatottja segít ebben.”
– utalt Rossi arra, hogy ha a csoport másik mérkőzésén Anglia pontokat veszít Milánóban, akkor a magyar csapat élvonalbeli tagsága biztosan megmarad.

„A viccet félretéve, magunkra kell koncentrálnunk, az erősségeinkre, az energiánkra és arra, hogy mi legyünk eredményesek. Júniusban több időnk volt a felkészülésre, most néhány fontos játékos sérülés miatt hiányzik, de mindig azokra építünk, akik itt vannak. ” – tette hozzá a kapitány

„Nagyon sajnálom Szalai Ádám visszavonulását, mert értékes játékost és még értékesebb embert veszítünk. De próbálunk nem negatív érzésekkel hozzáállni a búcsúhoz, inkább szeretnénk kiélvezni vele az utolsó két mérkőzését.”
– nyilatkozta Schäfer András, a Union Berlin középpályása, aki a tavalyi Európa-bajnokságon a németek ellen szerzett ragyogó fejes gólt Münchenben.

 

A magyar labdarúgó-válogatott valószínű kezdőcsapata:
Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Fiola Attila, Nagy Ádám, Schäfer András, Styles Callum – Szoboszlai Dominik, Gazdag Dániel – Szalai Ádám

Nemzetek Ligája A liga, 3. csoport: Németország-Magyarország 20:45 (M4 Sport)

 

Schäfer András (b), Willi Orbán (j), és a német Ilkay Gündogan a tavalyi labdarúgó Európa-bajnokság utolsó fordulójában játszott Németország – Magyarország mérkőzésen MünchenbenMTI/Kovács Tamás

 

 

Csoportelsőség és kiesés is benne van a pakliban

 

Mindent összegezve a magyar csapat a negyedik helyen is végezhet, és visszaeshet a B divízióba, bár ezt újabb egy pont bezsebelésével el is lehet felejteni, vagy akkor is, ha az angolok nem húzzák be mindkét mérkőzésüket. Összegezve:

Magyarország megnyeri a Nemzetek Ligája-csoportját, ha legyőzi Németországot és Olaszország nem veri meg Angliát,

illetve már az 5. fordulóban biztosan az A divízió tagja marad, ha nem kap ki a németektől vagy Anglia nem veri meg Olaszországot,

ha kikapunk Németországban, csak akkor lehetünk csoportelsők, ha megverjük Olaszországot (és jó alakul a másik mérkőzés) és csak akkor marad az A divízió tagja, ha pontot szerez Olaszország ellen vagy Anglia nem nyeri meg mindkét hátralévő mérkőzését.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére