Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bravúros döntetlent játszott a Vidi a Chelsea ellen, de a továbbjutás nem lett meg

Pörge Béla

2018.12.13. 20:49

Jó meccsen ért el döntetlent a világ egyik legjobb csapata ellen a Vidi úgy, hogy még vezetett is. Sajnos a boriszovi vereség miatt ez a bravúr semmire nem volt elég.

Nem kezdett megilletődötten a Vidi, bár a Chelsea birtokolta többet a labdát, és több helyzetük is volt az angoloknak. A Vidi kontrákra, gyors támadásokra épített, ezekből néha sikerült veszélyt kialakítani.

Nagy gólhelyzetek az első fél órában nem voltak, aztán a 30. percben Wilian 22-23 méterről gyönyörűen lőtt a kapuba, 0–1.

A gól nem roppantotta össze a Vidit, sőt, Huszti szöglete Ampadu öngóljával egyenlített a Vidi. Ez volt a második gól, amit a Chelsea kapott idén az Európa-ligában.

A szünetig a Chelsea csak meddő fölényt tudott kialakítani, a Vidi részéről Nego lőhetett kapura, Caballero nagyot védett.

A félidőig a BATE háromgólos előnyre tett szert Szalonikiben, így hiába volt biztató, amit a Groupama Arénában láthatott a közönség, a továbbjutás esélye lényegében szertefoszlott.

A második játékrészt bátran kezdte a Vidi, szögletig is jutott a magyar csapat, ám szépen lassan átvette az irányítást a Chelsea. Az 51. percben a gólhoz hasonló szabadrúgáshoz jutott a Chelsea, de ez most nem volt veszélyes.

Az 57. percben egy gyors támadás után Milanov remek ívelése után Loic Nego 8 méterről, jobb külsővel irgalmatlanul nagy gólt lőtt a rövid felsőbe, ezzel a Vidi megszerezte a vezetést a Chelsea ellen!

Már az 59. percben egyenlíthetett volna a Chelsea, de Kovácsik nagyot védett Hudson-Odoi lövése után. A gólt követően az angol csapat nagy nyomást helyezett a Vidire, bár azt nem lehet mondani, hogy futószalagon jöttek volna a helyzetek, de a Vidi beszorult.

Ebben az időszakban remek hangulatot teremtett a 20 ezer néző a stadionban, nagy este volt ez Budapesten, igazi futballünnep. Még úgyis, hogy a 75. percben a világbajnok Oliver Giroud egy tökéletesen elvégzett szabadrúgással egyenlített.

A végén kicsit feszült lett a hangulat, mindkét csapat ment előre a győzelemért, a labda persze többet volt a Chelsea-nél. Maradt a 2–2, ami óriási bravúr, csodálatos eredmény!

A Chelsea egyetlen pontvesztése volt ez az El-ben, azonban hiába a csoda, a BATE 3–1-re nyert a Szalonikiben és továbbjutott a Chelsea mögött. A Vidi 7 pontot szerezve lett harmadik, a PAOK az utolsó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére