Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bécsben randalíroztak a szerbek a tegnapi vereségük után

Pörge Béla

2018.06.23. 10:27

Nem elég, hogy Szerbia vezetett Svájc ellen, ráadásul két koszovói albán származású játékos fordította meg a meccset.

Ahogyan arról beszámoltunk, Svájc tegnap egy nagyon jó meccsen 2–1-re legyőzte Szerbiát. Korábban többször is foglalkoztunk már a svájci válogatott multikulturalizmusával, ez a tegnapi találkozón különösen érdekes volt.

A svájci válogatott kezdőjében négy albán kapott helyet, közülük többen is Koszovóból származnak. Mellettük egy bosnyák játékos is kezdett, akit egy boszniai horvát váltott, ráadásul a válogatott szövetségi kapitánya is bosnyák, Szerbia ellen ez különösen izgalmas összetételt jelentett, hiszen ezen játékosok szülei (és páran gyermekként maguk is) pont a szerbek kegyetlenkedései elől menekültek Svájcba.

A szerb szurkolók sportszerűtlen módon folyamatosan fütyülték a svájci csapatot, különösen a válogatott balkáni származású játékosait. A provokációra Xhaka és Shaqiri is csattanós, ám szintén provokatív választ adott: góljaikat úgy ünnepelték meg, hogy közben a kezükkel az albán sast imitálták.

Helyben nem lett ebből nagyobb botrány, azonban Bécsben igen. Az osztrák fővárosban rengeteg balkáni bevándorló él, ennek ismét meglett az eredménye.

Péntek este szerb szurkolók randalíroztak az Ottakringerstraßén. A vereséget annyira nem sikerült feldolgoznia a bécsi szerbeknek, hogy a rendőrök nagyjából 30 autóval és egy helikopterrel vonultak ki a helyszínre, ahol a szerbek törtek-zúztak.

A károk mértékéről és letartóztatásokról nem írt a Kronen Zeitung, azonban arra az érdekes összefüggésre emlékeztettek, hogy csütörtökön ugyanebben az utcában horvát szurkolók békésen ünnepeltek, miután legyőzték Argentínát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére