Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája: Nézők előtt játszhatnak Gulácsiék

Filipp Dávid

2020.03.10. 10:58

Hazai pályán fogadja a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig a Tottenham Hotspur csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének ma esti visszavágóján. A játéknap másik meccsén a Valencia fogadja zárt kapuk mögött az Atalanta együttesét.

Jó hírt kaptak az RB Leipzig szurkolói tegnap délután, ugyanis a klub közösségi oldalán jelentette be, hogy nem zárt kapuk mögött rendezik a tavalyi döntős Tottenham Hotspur elleni BL-mérkőzést ma este a Red Bull Arénában.

A két magyar válogatott játékost is foglalkoztató német csapat 1-0-s előnyből várhatja a találkozót.

José Mourinho gárdája minden sorozatot figyelembe véve ötmeccses nyeretlenségi szériában van, amely éppen a lipcseiek elleni párharc első találkozójával kezdődött. A németeknél sem rózsás a helyzet, hiszen a Tottenham elleni idegenbeli győzelem volt az év csúcspontja a csapatnak, Gulácsi Péterék 2020-ban lejátszott tíz mérkőzésükből mindössze négyet tudtak megnyerni.

Jó hír lehet viszont a magyar kapusnak, hogy – akárcsak a londoni odavágón – a Tottenham ismét klasszikus csatár nélkül kénytelen játszani, ugyanis Harry Kane és Szon Hung Min is sérült. A hazaiaknál is akad fontos hiányzó, hiszen a magyar válogatott Willi Orbán nem lesz ott a védelem közepén, ugyanis hosszan tartó sérüléssel bajlódik.

A február közepén rendezett első mérkőzésen Timo Werner tizenegyesével tudott nyerni a RB Leipzig, azonban Gulácsi Péter hatalmas védései nélkül nem várhatnák előnyből a németek a találkozót.

A whoscored.com statisztikái szerint a magyar hálóőr kiválóan teljesít a BL-ben.

Hét találkozón lépett pályára, amelyek során 21 védést mutatott be. 12-szer védett a tizenhatoson belül, 7-szer a büntetőterületen kívül, még kétszer az ötösön belül. A lipcsei együttes hét meccsen 11 gólt szerzett, 8 kapott gól mellett.

MTI/AP/Matt Dunham

Az RB Leipzig–Tottenham Hotspur összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti 21 órától.

A játéknap másik meccsén az első negyeddöntős szereplésére hajtó Atalanta jelentős előny (4-1) birtokában utazik Valenciába, ahol nem kell tartania a hazai szurkolók nyomásától, Spanyolországban ugyanis részben azzal próbálják fékezni a koronavírus terjedését, hogy az olasz klubok szereplésekor megtiltják a nézők jelenlétét a stadionokban és a sportcsarnokokban.

MTI/AP/Antonio Calanni

Mivel a járvány jelentősen átalakította az olasz bajnokság menetrendjét, az Atalanta a február közepi „odavágó” óta mindössze egy mérkőzést játszott, március elsején, a Lecce otthonában 7-2-re nyert, és ezzel az idény során már harmadszor szerzett hét gólt egy meccsen. A bergamói együttes 25 bajnokin lőtt 70 találatával a legeredményesebb a Serie A-ban.

A papírforma az Atalanta továbbjutását ígéri, de az egyelőre bizonytalan, hogy a klub hogyan és hol tudja majd megrendezni a negyeddöntős mérkőzését. A bergamói együttes a milánói San Siro Stadionban játssza európai kupamérkőzéseit, jelenleg azonban a vírus miatt mindkét várost rendkívüli egészségügyi készültség alá vonták.

A Valencia–Atalanta mérkőzést a Spíler 2 TV közvetíti élőben 21 órától.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére