Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az UEFA fontolgatja az egymeccses kieséses rendszer megtartását

888.hu - MTI

2020.08.23. 17:01

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fontolgatja, hogy a jövőben a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is megtartja a kieséses rendszerben a koronavírus-járvány miatt idén kényszermegoldásként alkalmazott egymeccses párharcokat.

„Be kell vallanom, az egymeccses rendszer számomra sokkal izgalmasabb, mint a korábban alkalmazott kétmeccses párharcoké” – fogalmazott Aleksander Ceferin a BL vasárnap esti döntője előtt, amelyet a Paris Saint-Germain és a Bayern München vív Lisszabonban.

Az UEFA elnöke hozzáfűzte, széles körű konzultáció előzi majd meg a változtatási javaslattételt. „Ez az egyik érdekes hozadéka a pandémiának. Egy ilyen rendszert kellett terveznünk és játszanunk, és a végén kiderül, hogy egy rendkívül érdekes lebonyolítást láthatunk” – mondta.

Aleksander Ceferin szerint nehéz helyet találni egy nyolcas tornának a versenynaptárban, mert a játékosok az év 365 napjának majd mindegyikén futballoznak.

„Egy meccsen bármelyik csapat le tudja győzni bármelyik riválisát, akár a Bajnokok Ligájában, akár az Európa-ligában” – mondta a sportvezető megemlítve, hogy a lehetőséget a későbbiekben komolyan meg kell fontolniuk, és erről szeptember-október táján kezdhetnek tárgyalni.

Ceferin beszélt arról is, hogy a kevesebb mérkőzés nem feltétlenül jelent bevételkiesést az UEFA számára, amennyiben a magas minőségű találkozókat megfelelően beharangozzák.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére