Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vívás nemcsak sport, hanem varázslat is egyben

Horváth József György

2019.07.01. 17:58

Július 15. és 23. között Budapest lesz a vívó-világbajnokság házigazdája. A vb promóciójaként készült kampányfilmet június elején mutatták be, és pár hét alatt hatalmas sikert aratott. A magyar válogatott keretét is véglegesítették, így minden adott egy sikeres és életre szóló, sporttörténeti léptékű szerepléshez és rendezéshez.

A június elején bemutatásra került a vb-kampányfilmben Szatmári András, a 2017-es év egyéni világbajnoka küzd az „elemekkel” és varázsigékkel.

A kampányfilm bemutatóján Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kijelentette, azt tartja a legfontosabbnak, hogy egy ilyen nagyszabású világverseny, a vívó-világbajnokság, bevonzza a fiatalokat az adott sportágba.

Az élsport mögött ott van az utánpótlás. A vb-n olimpiai és világbajnokokat fogunk látni, ez nagy élmény, pozitív hatással lehet a utánpótlás számára

– vélekedett, hozzátéve, hogy egy ilyen kiemelkedő sportesemény megrendezése a sportágnak, a fővárosnak és az országnak is kedvező. Emlékeztetett rá, hogy amikor 2010-ben a kormány stratégiai ágazattá nyilvánította a sportot és megfogalmazódott, hogy minél több sportesemény jöjjön Magyarországra, „akkor az volt a cél, hogy a legnagyobbakat hozzuk ide”, és idén például négy nagy világverseny is zajlott, illetve zajlik itthon.

Ez azt mutatja, hogy sportnemzet vagyunk és sportoló nemzetté is szeretnénk válni. A példaképek vonzzák a sportba a fiatalokat

– mondta, majd hangsúlyozta, hogy a magyar kormány, ahogy eddig is tette, a jövőben is kiemelten fogja támogatni a vívósportot.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke elmondta: „arra készülünk, hogy hazai közönségünk előtt a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból”.

Vívás és történelem – Az MTVA támogatásával készül a négyszeres olimpiai bajnok kardvívónak, Fuchs Jenőnek emléket állító „Fuchs Jenő: Az első ember” című dokumentumfilm is, melynek előzetesét a sajtóeseményen szintén levetítették. A film társproducere, a vízilabdázóként háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely és Czinke Gyula társrendező elmondta, hogy a kész produkciót ősszel mutatják be a Duna csatornán, de több nemzetközi fesztiválra is benevezik, sőt az alkotótársakkal azt tervezik, hogy a kardozó életéről nagyjátékfilmet is készítenek majd.

A budapesti vb-n (július 15-23.) részt vevő magyar válogatott:

  • férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Mészáros Tamás (UTE), Mátyás Bálint (Törekvés), Németh András (Honvéd)
  • női tőr: Kreiss Fanni (UTE), Kondricz Kata (Honvéd), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE)
  • férfi párbajtőr: Koch Máté (Vasas), Siklósi Gergely (Honvéd), Rédli András (Honvéd), Nagy Dávid (Vasas, egyéni), Berta Dániel (Honvéd, csapat)
  • női párbajtőr: Budai Dorina (Honvéd), Kun Anna (Tata), Muhari Eszter (Honvéd), Nagy Kinga (Diósgyőr)
  • férfi kard: Szilágyi Áron (Vasas), Szatmári András (MTK), Decsi Tamás (Kertváros), Gémesi Csanád (Gödöllő)
  • női kard: Márton Anna (MTK), Pusztai Liza (BVSC), Katona Renáta (Vasas), Mikulik Júlia (Honvéd, egyéni), László Luca (UTE, csapat)

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek a vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint. A jegyeket ide kattintva lehet megvásárolni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére