Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világ szégyene lenne, ha az UEFA a románok javára ítélne

Bokor Gábor

2019.08.05. 09:08

Hétfőn dönt az európai futballszervezet arról, mi legyen a Honvéd óvásával, amit közvetlenül a botrányos csütörtöki Európa-liga-mérkőzés után nyújtottak be. Csányi Úrnak most kéne minden kapcsolatát megmozgatnia, mert ezt nem úszhatják meg a románok.

Csütörtök este játszott egymással a Honvéd és a román Craiova, ami több szempontból is emlékezetesre sikerült. Egyrészt rettenetesen rossz meccs volt, a budapesti 0-0 után a visszavágón sem sikerült gólt lőni, ám ennél sokkal nagyobb probléma a román ultrák viselkedése. Az eset azzal indult, hogy a Craiova albán légiósa, Kamer Qaka nekiment Batik Bencének, amiért egyértelműen pirosat kellett volna kapnia. Az eset gyorsan tömegjelenetté fajult, a Craiova és Honvéd játékosok dulakodni kezdtek a román szurkolók előtt. A mérkőzést egy ponton félbe is kellett szakítani, ugyanis a román drukkerek a bíró mellett robbantottak fel egy hanggránátot. A játékvezetőt ápolni is kellett, ám végül mégis folytatta a mérkőzés dirigálását – több-kevesebb sikerrel. Végül büntetőkkel kapott ki a Honvéd.

A budapesti együttes pénteken leszögezte, megóvja a Craiova elleni mérkőzést.

Klubunk számára elfogadhatatlan az, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve. A Honvéd vezetése úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lett volna szabad tovább folytatni!

– közölte a klub.

Állítólag a bírók azért nem fújták le a meccset és nem zárták ki a Craiovát, mert féltek a román ultrák dühétől. A román csendőrök nem tudták garantálni, hogy a húszezer felbőszült román nem fog a pályára rohanni. A román szurkolók az egész meccsen gyalázták a magyarokat, trianonoztak, rasszista megjegyzéseket tettek és köpködtek. Egyes beszámolók szerint a román biztonságiak kifejezetten hergelték is a kispesti stábot.

Az Index a mérkőzés után megszólaltatta Tóth Csabát, a Honvéd biztonsági szolgálatát is ellátó HardGuard Group helyszíni vezetőjét, aki azt mondta, több mint húsz éve van a szakmában, ilyet azonban még nem látott.

Vladiszlav Kulacs, a Budapest Honvéd (j) és Nicusor Bancu, a CSU Craiova játékosa a labdarúgó Európa-liga-selejtező második fordulójának visszavágó mérkőzésén Craiovában 2019. augusztus 1-jén | Fotó: MTI

A Romániában lejátszott meccs azért is botrányos volt, mert a craiovai ultrák mellett a román rendőrök a rendbontást mosolyogva konstatálták és meg sem próbálták leállítani a román drukkereket.

Már a beléptetésnél elkezdődtek a provokációk, például azzal, hogy minden szurkolótól el akarták venni az övét. Nekünk kellett közbelépnünk, hogy csak azokat vehetik el, amiknek a csatja tényleg alkalmas fegyvernek egy verekedésnél. Az UEFA-ellenőr odahívásával kellett fenyegetőzni, hogy végül csak veszélyes öveket kelljen a szurkolóknak kint hagyniuk

– mondta Tóth, aki szerint alapvető szervezési hibák voltak, például a magyar drukkereknek véletlenül nem biztosítottak semmiféle büfét, azt ígérték, hogy a kétszáz Honvéd-drukkert majd egyesével átkísérik a román szektornál lévőhöz.

A vezető szerint a román drukkerek egymás mellé álltak, majd büszkén lobogtatták fekete pólóikat, melyekre annyi volt nyomva „Trianon”, a rendezők nem avatkoztak közbe, büszkén nézték a hazaiak románkodását. A csendőrök csak akkor avatkoztak közbe, mikor a Honvéd-drukkerek emiatt kiléptek a szektor mellett lévő lépcsőre.

A Honvéd szurkolói a körülményekhez képest nagyon jól vizsgáztak a mérkőzésen, nem volt semmilyen provokatív felirat vagy zászló a szektorban, és az őket ért sérelmeket is a maximálisan elvárható türelemmel viselték. Folyamatosan szólt például a hazai szurkolók kórusa a honvédosoknak azt énekelve, hogy »Döglött magyar a jó magyar!«

– mesélte.

Ezek után kisebb csoda lenne, ha az UEFA nem fogadná el az óvást és a román félnek kedvező ítéletet hozna, azonban sajnos itt minden elképzelhető... Most kéne valakinek erősen lobbiznia. Például Csányi Úrnak. Ha eddig még nem tette volna meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére