Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A továbbjutásért játszik este a Vidi

Pörge Béla

2018.11.08. 16:37

Ha a székesfehérvári csapat meg tudja ismételni görögországi bravúrját, akkor nagyon jó helyzetbe kerülhet a továbbjutást illetõen.

Csütörtökön az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójára kerül sor. A Mol Vidi a PAOK csapatát fogadja, melyet az előző körben idegenben győzött le 2–0-ra. Egy újabb siker nagyon nagy esélyt jelentene a tavasz megélésére.

Az első három fordulót követően a Vidi kifejezetten jó helyzetben várhatja a folytatást, köszönhetően a PAOK elleni idegenbeli sikernek. A Chelsea – ahogyan várható volt – százszázalékosan vezeti a csoportot, viszont a többiek körbeverték egymást, így a Vidi, a BATE és a PAOK is három-három ponttal szerepel a tabellán.

Csütörtökön a BATE a Chelsea-t fogadja, míg a Vidi a PAOK-ot. A londoniak egy győzelemmel matematikailag is továbbjutnak, függetlenül a másik meccs eredményétől.

Az L csoport második továbbjutó helyéért ádáz harc várható, egy győzelem sokat érhet. Számolgatni természetesen csak óvatosan szabad, de ha a Vidi újabb bravúrt ér el a PAOK ellen, akkor a hat pontjával remek pozícióba kerülne – feltéve, hogy a Chelsea tényleg nyer.

Az esélyesség terhe természetesen most sem a fehérváriak vállát fogja nyomni. A PAOK továbbra is jobb, értékesebb csapatnak számít, ráadásul most már nem fogják félvállról venni a Vidit.

A fogadóirodák is óvatosabbak már, a döntetlenre és a Vidi győzelmére a legtöbb irodánál ugyanakkora az odds, 3,1 és 3,3 között mozog, míg a PAOK sikerére 2,6 körüliek a szorzók.

A szerdai sajtótájékoztatón természetesen mindkét fél fogadkozott, a görögök most már váltig állítják, hogy nem nézik le ellenfelüket. Ez különösen azért érdekes, mert a helyi sajtó szerint a Vidi elleni vereség és a hétvégi bajnoki döntetlen is azért következett be, mert a PAOK játékosai lenézték aktuális ellenfelüket.

Egy biztos: a Videotonnak legalább olyan jól és koncentráltan kell játszania, mint Görögországban vagy Londonban, de eredményesség szempontjából az előbbi lenne a célszerűbb. Reméljük, hogy a meccs után már nem kell számolgatni, további győzelmek nélkül is továbbjuthat a Vidi.

A mérkőzés 18:55-kor kezdődik a budapesti Groupama Arénában, élőben közvetíti a Sport 1, valamint a Spektrum Home.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére