Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar válogatott bejutott a középdöntõbe a kézilabda-világbajnokságon

Horváth Tamás

2019.01.16. 19:37

A magyar férfi kézilabda-válogatott továbbra is veretlen a tornán.

Az már a mérkőzés előtt biztossá vált, hogy a magyar válogatott egy esetleges döntetlennel vagy győzelemmel mindenképpen továbbjut a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság D csoportjából.

A mieink korábban Argentínával döntetlent játszottak, Angola és Katar legjobbjait pedig legyőzték, így 5 ponttal várhatták az Egyiptom elleni csörtét.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy azt vártuk, az első félidő derekán már négy góllal is vezettünk, de aztán következett egy kis hullámvölgy, és az első 30 perc végén már nekünk kellett az eredmény után futnunk, végül

14-14-gyel zárult a játékrész.

A második félidőt Egyiptom kezdte jobban, hamar elmentek négy góllal, de a magyar válogatott összekapta magát, taktikus és fegyelmezett játékkal, hatalmasat küzdve visszakapaszkodott, s bár a vége előtt nem sokkal a vezetést is sikerült megszereznünk, az utolsó percben az egyenlítésért támadtunk, Lékai Máté keze pedig nem remegett meg, így

30-30-as döntetlent játszva egy-egy ponttal gazdagodtak a felek.

A mieink legeredményesebb játékosa az utolsó gólt dobó Lékai Máté és Bodó Richárd voltak, mindketten hat gólig jutottak.

Az Egyiptom döntetlen azt jelenti, hogy a magyar válogatott az utolsó, svédek elleni csoportmeccs kimenetelétől függetlenül bejutott a középdöntőbe. Ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy a holnapi meccs hogyan alakul, mert az ugyancsak továbbjutó svédek elleni eredményt magunkkal visszük a következő szakaszba.

A holnap este fél 9-kor kezdődő Magyarország-Svédország összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére