Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fradi-szív nem ismeri azt a szót, hogy lehetetlen

Nagy Gábor

2019.06.09. 15:59

Szombaton a Ferencváros férfi vízilabdacsapata története során először nyerte meg a Bajonok Ligáját (BL). A bírók a görögök szekerét tolták, de az a bizonyos Fradi-szív…

Ismert, a Fradi szombaton történelmi tettet vitt véghez azzal, hogy a sorozat történetének hatodik magyar csapataként megnyerte a BL-t. A hannoveri döntőben büntetőkkel (ötméteresekkel) múlta felül ellenfelét, a görög Olympiakoszt.

Egy munkának most a végére értünk, persze jön majd a folytatás, de az most legyen a jövő zenéje

– mondta Varga Zsolt edző a Kossuth Rádiónak a mérkőzés után. A tréner hozzátette, ezt a győzelmet ugyanolyan nagy fegyverténynek tartja, mint amikor tavaly a hazai porondon három évig egyeduralkodó, 2017-ben ugyancsak BL-győztes Szolnokot letaszították a trónról.

Ez volt a másik nagy álmunk, óriási élmény ezzel a csapattal dolgozni, és látni a játékosok folyamatos fejlődését.

Varga Zsolt a fináléval kapcsolatban megjegyezte, végig higgadtnak kellett maradnia, hiszen több olyan momentuma is volt az összecsapásnak, amelyen elmehetett volna a döntő.

Az Olympiakosz nagyon jól kihasználta a játékvezetői felfogást, nagyon jól mutatja az erejüket a görögöknek, hogy háromgólos hátrányból is fel tudtak állni.

Hannover // A győztes Ferencváros játékosai ünnepelnek a bajnoki serleggel a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének (final 8) döntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo-Olympiakosz mérkőzés végén // MTI // Kovács Tamás

A Ferencváros vezetőedzője megjegyezte, az Olympiakosz mellett a Pro Reccót és a Barcelonetát tartja még a legerősebb európai csapatoknak, s az, hogy ezek közül kettőt is legyőzött együttese, azt mutatja, megérdemelt győzelmet arattak. Hozzátette, a legerősebb kerete egyértelműen a Reccónak van, de nem mindig a legjobb összeállítású együttes nyer, hanem a legjobb csapat.

A szakvezető kitért arra is, hogy a döntőben az utolsó tíz percet az idő előtt kipontozódott Varga Dénes, később pedig Vámos Márton nélkül fejezték be.

Van egy mondás, hogy mindennek úgy kell lennie, ahogy lennie kell, bár ezt néha nehéz elfogadni. Amikor Dumi (Varga Dénes) kipontozódott, lehetett látni, hogy az Olympiakosz vérszemet kapott, de szerencsére volt annyi előnyünk, hogy a végén döntetlen lett. Az ötméteresek során pedig azoknak a játékosoknak kellett megnyerni a párharcot, akik odaálltak, jó volt látni köztük olyanokat, akik hosszú utat jártak be, mint például Vogel Soma és Jansik Szilárd

– mondta Varga Zsolt.

A két csapat november 30-án az Európai Szuperkupáért küzdött meg egymással, akkor a Komjádi Uszodában ötméteresekkel az Eurokupában címvédő Ferencváros diadalmaskodott, 1993 óta ez volt az első alkalom, hogy a második számú európai sorozat győzteséhez került a trófea. Az Olympiakosz a Recco 2008-as ismétlése óta az első csapat lehetett volna, amelyik megvédi címét, míg a Ferencváros abban bízhatott, hogy az előző hat kiírásnak hat különböző bajnoka volt.

Az FTC már kétszeresen is történelmi tettet hajtott végre, ugyanis úgy jutott elődöntőbe, hogy a csoportküzdelmek során a negyedik volt, a fináléba pedig fennállása során először került be.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére