Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A FIFA elnöke szerint ez volt az eddigi legjobb vébé

Bokor Gábor

2018.07.13. 16:00

Gianni Infantino, a FIFA elsõ embere pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idei labdarúgó-világbajnokság volt eddig a legjobb, hiszen több mint egymillióan érkeztek a világ minden tájáról Oroszországba, a televízióban a negyeddöntõket több mint 3 milliárdan tekintették meg, a 11 rendezõ város hivatalos szurkolói zónáiban több mint 7 millió látogató volt, emellett mostanáig minden doppingteszt negatív lett, mindössze egyetlen gól nélküli mérkõzés akadt, illetve a videobíró bevezetése is sikeres volt szerinte.

Infantino a sajtótájékoztatón köszönetet mondott a szervezőknek, a játékosoknak, a részt vevő csapatoknak, az oroszoknak, Oroszországnak, az orosz kormánynak, Vlagyimir Putyin elnöknek, a szervezőbizottságnak, az orosz szövetségnek és az önkénteseknek is.

A sportvezető úgy fogalmazott, hogy nem csak a számok alapján volt az idei a legjobb vb, ugyanis rengeteg nagyszerű meccset játszottak a csapatok, szervezői oldalról pedig kifogástalan volt az infrastruktúra, beleértve a 12 stadiont, a közlekedést, a szurkolók szállítását.

A hangulat felülmúlhatatlan, például itt Moszkvában a Vörös tér környéke egy hatalmas buli, együtt ünnepelnek a szurkolók a torna elejétől a végéig"

– fogalmazott Infantino, majd hozzátette, hogy a házigazda Oroszország igazi futballország lett, ami nagyban köszönhető a válogatott szereplésének, ugyanakkor az infrastruktúra, a stadionok a jövőnek épültek, s valamennyi létesítménynek biztosított az utóhasznosítása.

Mindenki egy csodás országot fedezett fel, amely bemutatta gazdag kultúráját és történelmét. Százezrek élvezték a vendégszeretetet és a vb-hangulatot"

– közölte a vezető, aki külön kiemelte a legnagyobb számban érkezett dél-amerikaiakat és mexikóiakat, akik igazi fiesztát varázsoltak a stadionokba és környékükre, továbbá a japán drukkereket, akik pedig kitakarították az arénát csapatuk kiesése után.

Az elnök szakmailag úgy értékelte a vb-t, hogy sokkal szélesebb lett a jó csapatok köre, megszűnt a kicsi és nagy országok közti különbség, erre a döntős horvátokat és bronzmérkőzésen érdekelt belgákat hozta példaként.

Arra a felvetésre, hogy sorozatban negyedszer európai győztes lesz, ráadásul a legjobb négy között ezúttal csak európai csapat van, úgy reagált, hogy a labdarúgásban sosem volt egyensúly világszinten.

Ezt mutatja, hogy a vb-nek csak európai és dél-amerikai győztese volt, ugyanakkor szerinte a mezőny egyre kiegyensúlyozottabb, ennek köszönhető, hogy az elmúlt húsz évben két új győztest avattak Franciaország és Spanyolország révén"

– mondta a FIFA elnöke, majd hozzátette, ezúttal olyan finálé lesz, amelyben az egyszeres világbajnok franciák a döntőben még nem szerepelt horvátokkal találkoznak, továbbá megemlítette, hogy Horvátország mellett Belgium is csak másodszor volt érdekelt az elődöntőben.

Infantino beszélt a futballvilágra gyakorolt hatásáról is. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a futball ugyan nem tudja megoldani a világ problémáit és igazságtalanságait, de sokszor az a legnagyobb baj, hogy nincs párbeszéd a felek között, a futball viszont kapcsolatot teremt világok között, ahogy ezen a tornán is történt, s így segíthet a világ bajain.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére