Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Diósgyõr nem a Maccabi, az MTK nem a Neftci

Pörge Béla

2018.07.22. 21:24

A Fradi simán kiesett az El-bõl csütörtökön, vasárnap simán verte a Diósgyõrt. Az Újpest vereséggel hangolt a Sevilla elleni párharca.

A Ferencváros egy öngóllal szerzett vezetést, és már az első félidőben megduplázta az előnyét. A Diósgyőr a szünet előtt szépített, de a hosszabbításban egy tizenegyesből újra betalált a Fradi, Varga elsőre kihagyta a büntetőt, de a kipattanó is az övé volt.

A második játékrészben egy gól esett, így 4–1-re nyert az FTC.

Este az Újpest jó meccset játszott az MTK-val, az első félidőben mindkét oldalon voltak nagy helyzetek, az ex. újpesti Lencse egy kontra végén gólt lőtt, ezzel vezetéshez jutott az NB II-ből visszajutott MTK.

A második félidőben beszorította az ellenfelét az Újpest, ám Pauljevic feleslegesen és durván szabálytalankodott Kantával szemben, ezért Kassai kiállította. Tíz emberrel sem adta fel az Újpest, de így már az MTK is veszélyesen focizott, nyílt volt az utolsó fél óra. Sok volt azonban a hiba mindkét oldalon, az újpesti fejben talán már a Sevilla elleni meccsre készültek.

A 84. percben egy szabadrúgás után az MTK-nevelés Tischler volt csapata ellen a kapuba fejelt, de les miatt Kassai nem adta meg a gólt. A kiállítás, és egy meg nem adott tizenegyes miatt Kassai a meccs végére az újpesti közönség fő célpontjává vált, főleg a lesgól után.

Tíz emberrel is teljesen beszorította ellenfelét az Újpest a hajrára, de az MTK kontráiban is megvolt a veszély. Olyannyira, hogy a 92. percben Balázs csak szabálytalanul tudta megállítani Lencsét, Kassai tizenegyest ítélt és kiállította az újpesti játékost. Innen a lefújásig zengett a "b888zi Kassai", de hiába. Kanta értékesítette a büntetőt, a vége 2–0 lett az MTK javára, győzelemmel kezdett tehát az újonc. A játék képe alapján az iksz reálisabb lett volna, Kassai azonban besegített az MTK-nak, ez pedig elég volt a jól játszó kék-fehéreknek a győzelemhez.

Szombati eredmények:

Felcsút—Debrecen 0–1

Honvéd—Haladás 3–2

MOL Vidi—Kisvárda 4–0

Mezőkövesd—Paks 3–1

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére