Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A csodánál is több kell a Vidinek a továbbjutáshoz

Pörge Béla

2018.12.13. 17:30

A MOL Vidinek több pontot kell szereznie csütörtökön a Chelsea ellen, mint amennyit a BATE szerez a PAOK ellen.

Csütörtökön, azaz ma este sor kerül az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójára. A MOL Vidi a Groupama Arénában fogadja a Chelsea együttesét.

Az első öt kör után a Chelsea százszázalékos, ráadásul mindössze egy gólt kapott, a csoportot tehát már megnyerték a londoni kékek, számukra semmilyen téttel nem bír a meccs. Maurizio Sarri, a Chelsea vezetőedzője elmondta, hogy Hazard és Kante sem utazott el Budapestre, így nyugodtan kijelenthető, hogy tartalékos csapattal jönnek a londoniak. Itt lesz viszont például Fabregas vagy Loftus-Cheek, és egyébként is: a Chelsea „C csapata” is esélyese lenne a találkozónak.

A Vidi győzelmére 5,5-ös az odds, a Chelsea sikerére 1,55, míg a döntetlent 3,95-ös szorzóval adják. Érdekesség, hogy a PAOK BATE elleni sikerére hasonló esélyt látnak a bukmékerek (1,58), a BATE győzelmére pedig ugyanakkora az odds, mint a Vidiére.

A Vidinek egy bravúrgyőzelem sem biztos, hogy elég lenne, viszont mindenképpen pontot kell szereznie a fehérváriaknak, különben kiesnek.

Az utolsó forduló előtt a Vidinek és a BATE-nak is hat-hat pontja van, az egymás elleni eredmények miatt viszont pontazonosság esetén a BATE jut tovább. A PAOK a három pontjával már kiesett.

A Vidinek a bravúr mellett tehát arra is szüksége lesz a továbbjutáshoz, hogy a már biztos kieső PAOK pontot szerezzen otthon a BATE ellen. Tény, hogy a görögök egyedül a fehéroroszokat verték meg, ráadásul 4–1-re idegenben, ám most vélhetően kevésbé lesznek motiváltak.

Felmerül a kérdés, hogy a Chelsea mennyire lesz motivált. Erre válasz lehet Ruben Loftus-Cheek szerdai nyilatkozata:

kemény lesz, de mi a Chelsea vagyunk, mindig győznünk kell. Ezt a mentalitást szeretnénk holnap megmutatni. Nem játszhatunk fölényesen, nem nézhetjük le az ellenfelet, a rotáció miatt sok új játékos fog lehetőséget kapni, akiknek igazolniuk kell a csapatba kerülésüket."

A Vidinek nincs vesztenivalója, a játékosok remélhetőleg ennek megfelelő szellemben lépnek pályára, ha pedig megdolgoznak a sikerért, akkor talán a szerencse is melléjük szegődik.

A mérkőzésre már hónapokkal ezelőtt elfogyott minden jegy, telt ház várható tehát. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Vidi külön közleményt adott ki a "divatszurkolók" miatt.

A „2004. évi I. törvény a sportról” X. fejezetében található 68. § (1) alapján szervezőként kötelesek a szurkolótáborokat elkülöníteni, így a hazai szektorokba a vendégcsapatra utaló felszerelésben (mez, sál, sapka, szurkolói póló, stb.) érkező érdeklődőket az említett ruházatban nem áll módjukban beengedni – írják a klub honlapján.

Félő, hogy ezt a figyelmeztetést nem véletlenül tették ki...

A mérkőzés 18:55-kor kezdődik a Groupama Arénában, és élőben közvetíti a Sport1, valamint a Spektrum Home. A szintén ugyanekkor kezdődő PAOK–BATE meccs a Digi Sport 1-es csatornán követhető.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére