Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Bundesligában folytatja Szoboszlai Dominik

888.hu - MTI

2020.12.17. 17:00

A német élvonalbeli RB Leipzig labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Szoboszlai Dominikot.

Az osztrák Red Bull Salzburgtól három és fél év után távozó 12-szeres magyar válogatott középpályás öt évre szóló szerződést kötött a lipcsei klubbal, amely sajtóhírek szerint 20 millió eurót fizetett a játékjogáért.

A német élvonalbeli RB Leipzig labdarúgócsapata a hivatalos Twitter-oldalán egy videóval jelentette be, hogy szerződtette Szoboszlai Dominikot. Az osztrák Red Bull Salzburgtól három és fél év után távozó 12-szeres magyar válogatott középpályás öt évre szóló szerződést kötött a lipcsei klubbal, amely sajtóhírek szerint 20 millió eurót fizetett a játékjogáért.

Szoboszlai Dominik csütörtökön menedzserével, Esterházy Mátyással és édesapjával, Szoboszlai Zsolttal együtt utazott Lipcsébe, ahol átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd öt évre szóló szerződést írt alá az RB Leipziggel. A 20 esztendős labdarúgó januártól két válogatottbeli csapattársával, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal játszhat majd egy csapatban.

Német sajtóhírek szerint a 12-szeres magyar válogatott középpályás játékjogáért 20 millió eurót fizet a Leipzig a Salzburgnak – ezzel Szoboszlai megelőzi a legdrágább magyar játékosok toplistáját eddig vezető Dzsudzsák Balázst, akinek a játékjogáért a Dinamo Moszkva 19 millió eurót fizetett az Anzsi Mahacskalának.

A Bild[2] szerint a 20 millió eurós vételár mellett egy olyan pont is szerepel Szoboszlai új szerződésében, hogy ha távozik a Leipzigtől, akkor az átigazolási díjának 20 százaléka a salzburgi együttest illeti – minden bizonnyal az osztrák csapat ezért egyezett bele, hogy a kontraktusában szereplő 25 millió eurós kivásárlási árnál olcsóbban értékesítse Szoboszlai játékjogát.

Németországban január 2-án kezdődik hivatalosan az átigazolási időszak, így az még kérdéses, hogy az aznap esedékes, Stuttgart elleni bajnokin pályára léphet-e Szoboszlai. A 15. fordulóban, a Borussia Dortmund elleni rangadón viszont már szinte biztosan nem lesz adminisztratív akadálya annak, hogy debütáljon a Leipzigben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére