Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 888 megmondja a tutit: Anglia – Irán

888.hu

2022.11.21. 10:40

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Anglia – Irán.

 

Prokaj Dávid

Ha bárki megkérdezi, hogy mit tudok az iráni fociról, nagyon nem tudnék rá válaszolni. Az átlagember manapság ha meghallja azt, hogy Irán, akkor ezek jutnak eszébe:

  • beismerték, hogy szállítottak pilóta nélküli repülőgépeket Oroszországnak,
  • bejelentették, hogy építettek egy hiperszonikus ballisztikus rakétát,
  • egy iráni professzor Hitlerhez hasonlította II. Erzsébetet,
  • az országban nagy tüntetések indultak el egy kurd származású diáklány, Mahsza Amini halála miatt,
  • vagy mert halálra ítéltek pár hónapja két LMBTQ-aktivistát is.

A mai napon pedig jött a hír, hogy mérkőzés alatt az angolok csatára, Harry Kane a FIFA tiltása ellenére szivárványos karszalagot akar viselni.
Ilyen történések után talán nem véletlen az se, hogy a két válogatott ezidáig még sose mecselt egymás ellen.

Az iráni csapatot nem alkotják világsztárok, azonban három csatárukra érdemes odafigyelni. Ott van a keretben Serdar Azmoun, az „iráni Messi”, aki a német Bayer Leverkusenben játszik, és akit a britek jól ismernek, hisz lőtt már gólt a Chelsea-nek.

 

Lang Ádám klubtársa, Karim Ansarifard idén októberben szintén lőtt gólt egy brit csapatnak, méghozzá a Manchester Unitednek az Európa Ligában.
A legnagyobb név pedig Mehdi Taremi, aki a Porto csapatában ontja a gólokat, 2021-ben az év 2. legszebb találatának választották meg a Chelsea ellen lőtt gólját.

Az angol szurkolók már megjegyezték a nevüket, ilyen támadótriót nem is érdemes lebecsülniük éppen azoknak az angoloknak, akik a magyar válogatott ellen is megégtek. Pláne akkor, hogyha olyan „szenzációs” játékos irányítja a válogatottjuk védelmét, mint Harry Maguire...

Amit tudni kell az iráni csapatról: 2014-ben és 2018-ban is láthattuk a válogatottjukat erős csapatokkal szemben is helyt állni, azonban a csoportjukból nem jutottak tovább. Az, hogy egyáltalán kijutottak ezekre a világeseményekre, az nagyban köszönhető a Manchester United korábbi másodedzőjének, Carlos Queiroznak, aki 2011–2019 között volt már a szövetségi kapitány, és éppen idén szeptemberben vette át ismét a válogatott irányítását. A mérlege a visszatérése óta: 3 meccs, 2 győzelem, 1 döntetlen.

Nagy talány, hogy mennyire tudják a fiai megvalósítani azt, amit szeretne látni a pályán, illetve mennyire tudják kizárni a körülményeket és csak a játékra fókuszálni. Nem zárom ki, hogy meglepetés születik a végén, hiszen be kell ismerni: az angolok már nem olyan félelmetesek, mint voltak évekkel korábban.

 

 

Horváth K. József

Anglia valószínűleg hamarabb játssza le első meccseit Katarban, mint ahogy a sípszó megszólal. Na nem a futballpályán, sokkal inkább a nyílt utcán. Katarban ugyanis illegitim a homoszexualitás, Sőt, Hálid Szalman, a világbajnokság nagykövete szerint a homoszexualitás „damage in the mind”, agykárosodás, másképpen: agybaj. Ehhez képest a világbajnokság legnagyobb esélyeseiként számon tartott angolok „Rain Bow”, azaz szivárvány feliratú repülőgépen indultak útnak. Nagy kérdés, milyen meccseket kell így lejátszani a szigetországiaknak az Iráni elleni összecsapás előtt.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére