Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Toxikus MASZKulinitás: erőszakosan bámulnak a férfiak a járvány alatt

888.hu

2020.07.30. 15:45

Érdekes jelenségre hívták fel a figyelmet a nők az interneten.

A férfiakkal csak a baj van, mint azt oly sokszor hallhattunk feminista körökből. A koronavírus-járvány pedig egy újabb szegmensét világította meg a férfi gyarlóságnak, ugyanis most az a mondás a Twitteren, hogy amióta a maszkviselés kötelező lett – kapaszkodjunk meg –

a palik agresszívan bámulják a nőket.

A közösségi oldal tele van a férfiakat ekéző bejegyzésekkel. Néhány példa:

„A férfiak extra keményen bámulnak, ha maszk van rajtad.”

„A maszkviselés bámulási problémát okozott egyes férfiaknál. Fordulj meg, s haladj tovább.”


„A férfiak tényleg azt gondolják, hogy nem látjuk, ha bámulnak minket csak azért, mert maszk van rajtuk?”


A brit bulvársajtó rá is repült a témára, gyorsan meg is kérdezték az ENSZ nőjogi és esélyegyenlőségi ügynökségének (UN Women) helyi vezetőjét, Claire Barnettet. Elmondása szerint a maszkok egyfajta anonimitást biztosítanak, ami a nőket, lányokat és kisebbségi csoportokat érintő zaklatás növekedéséhez vezethet. Véleménye szerint a hozzáállás és a magatartás széles körű megváltoztatására lenne szükség, ugyanis a hosszan tartó és nem kívánatos bámulás megfélemlítően hathat.

Barnett érvelése azonban nem feltétlenül píszí.

Pár évvel ezelőtt a BBC számolt be róla, hogy az Oxfordi Egyetem munkatársait arra kérték, hogy ha egy mód van rá, mindig nézzenek az emberek szemébe, ugyanis a szemkontaktus elmulasztása része a mindennapos rasszizmusnak, ráadásul mikroagresszió is.

De mi lehetne akkor a megoldás? Hogyan tudnák a férfiak elkerülni az „agresszív bámulást”? Esetleg, ha nem hordanának maszkot? Csakhogy a liberálisok szerint ez sem megoldás.

Májusban a The Guardian hasábjain ugyanis arról cikkeztek, hogy a férfiak meghatározó része úgy gondolja, hogy a maszk viselése gyengíti őket, és azzal, hogy nem hordják, meg is ölik magukat.

A toxikus maszkulinitás gyilkol

– olvasható a cikkben.

Hiába na, nehéz eligazodni a haladók világában.

A megoldást Anthony Fauci, az amerikai Országos Allergia- és Fertőzőbetegség-kutató Intézet igazgatója, a koronavírus elleni amerikai védekezés de facto irányítója adta meg, még akkor is, ha nem szándékosan. A minap ugyanis elmondta, hogy a százszázalékos védekezéshez a maszkok nem elegendőek, az embereknek a szemüket is el kellene takarniuk, ha tökéletes biztonságban akarják tudni magukat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére