Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Templomban gyilkolt a nizzai terrorista

888.hu - MTI

2020.10.29. 12:40

Halálos késes támadást követtek el Nizzában csütörtökön, több sebesült is van – közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy az elkövetőt elfogták. Rendőrségi források szerint három halottja van az incidensnek. Az áldozatok egyikét – egy nőt – állítólag lefejezték.

 

A támadás egyes tudósítások szerint a helyi Mária Mennybemenetele-székesegyház közelében, más jelentések szerint magában a bazilikában történt. Az AFP francia hírügynökség azt írta:

Egy férfival és egy nővel a templomban végzett a támadó, a harmadik áldozat, egy nő pedig egy közeli bárban keresett menedéket, de belehalt súlyos sebesüléseibe.”

Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitter közösségi portálon bejelentette: válságstábot hívott össze a helyzet megvitatására.

Nizza polgármestere ugyancsak a Twitteren azt írta: minden jel arra utal, hogy terrortámadás történt. Christian Estrosi szerint a gyanúsított – akire a rendőrök rálőttek, és ezért kórházba került – az Allah akbar! mondatot ismételgette.

„Ami sok, az sok!” – dühöngött Estrosi.

Itt az ideje, hogy Franciaország feloldozza magát a béke törvényei alól annak érdekében, hogy végleg eltörölje az iszlamofasizmust a területén”

– tette hozzá.

Emmanuel Macron francia elnök a történtek miatt Nizzába utazik. Párizsban a parlament úgy döntött, hogy egyperces csenddel fejezi ki szolidaritását az áldozatokkal és hozzátartozóikkal.

A támadás ügyében a terrorellenes ügyészség indított vizsgálatot terrorista indíttatásból elkövetett gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt.

Az eset csaknem két héttel Samuel Paty meggyilkolását követően történt. A tanárt egy moszkvai születésű csecsen fiatal lefejezte, mert Mohamed-karikatúrákat mutatott diákjainak a szólásszabadságról szóló óráján. A gyilkosság világszerte felzúdulást keltett, és kiélezte a feszültséget a Nyugat és a muszlim világ között.

Nizzában 2016. július 14-én, a francia nemzeti ünnepen kamionnal hajtott az ünneplő tömegbe egy tunéziai származású férfi. A támadásban 86-an vesztették életüket, az elkövetőt végül lelőtték.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére