Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tanulmány: a migrációs hátterű hollandok anyagilag rosszabb helyzetben vannak

888.hu, MTI

2021.12.24. 17:32

A migrációs hátterű hollandiai lakosok anyagilag kedvezőtlenebb helyzetben vannak, mint az országban generációk óta ott élő állampolgárok – olvasható a holland pénzügyi piacokért felelős hatóság (AFM) legfrissebb jelentésében.

Az AFM szerint a hátrányos anyagi helyzet egyik oka az alacsonyabb iskolai végzettség és ebből következően az alacsonyabb fizetések. A bevándorlói háttérrel rendelkező hollandok nagyobb eséllyel küszködnek adósságproblémákkal és fizetési hátralékokkal – állapította meg a jelentés.

Másik ok az, hogy az első generációs bevándorlók nagy része idősebb életkorban érkezett Hollandiába, és emiatt nem kapnak teljes állami nyugdíjat. Hollandiában „a nem nyugati hátterű, etnikailag sokszínű” nyugdíjasok mintegy 40 százaléka él a szegénységi küszöb alatt. Ezek az állampolgárok emellett nem tudják megfelelően kezelni a banki rendszereket, nem használnak bankszámlát, így kevés pénzt fektetnek be.

Az AFM szerint nagyobb figyelmet kellene fordítani a bevándorlói háttérrel rendelkező hollandok pénzügyi kiszolgáltatottságára. Az integrációs folyamat során nagyobb hangsúlyt kellene továbbá fektetni pénzügyi önállóságukra. A hatóság rámutatott arra is, hogy a politikai döntéshozóknak számításba kellene venniük, hogy a pénzügyi szabályozások esetleg hátrányosan érinthetik ezt a társadalmi csoportot. A pénzintézeteknek pedig csökkenteniük kellene a nyelvi akadályokat a hatékonyabb hozzáférhetőség érdekében.

A jelentés szerint a holland lakosság mintegy negyede etnikailag sokszínű, és ez az arány 2050-re várhatóan 36 százalékra fog nőni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére