Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sterilizálás nélkül változtatná meg a nemét egy japán transzférfi

888.hu

2021.10.05. 17:40

A 46 éves Gen Szuzuki úgy döntött, hogy a továbbiakban a genderneme szeretne élni, ezért bírósághoz fordult, hogy változtassák meg az anyakönyvi kivonatát. Műtéti beavatkozásról azonban hallani sem akart.

 

Jelenleg a japán törvények úgy szólnak, hogy aki megváltoztatná a nemét, előtte megkövetelik tőle a kötelező sterilizálást. Az anyakönyvi kivonatok megváltoztatásához pedig bírósági jóváhagyás szükséges.

A kérelem benyújtása után Szuzuki sajtótájékoztatót tartott női partnerével, mondván, hogy össze akarnak házasodni. Közölte, az számára értelmetlen, hogy a transznemű párok Japánban csak úgy házasodhatnak össze, ha az anyakönyvi kivonatban nemet váltanak.

A PinkNews írta meg, hogy a Soros György által pénzelt Human Rights Watch nevű nemzetközi jogvédő szervezet felszólította a japán kormányt a törvénymódosításra. Követelte, hogy töröljék el „a nemváltó műtét és a visszafordíthatatlan meddőség jelenlegi állapotait”, valamint azt, hogy a pályázóknak nem lehet gyermekük.

Fumino Szugijama transzaktivista a BBC-nek (ki másnak?) nyilatkozta, hogy a japán kormány nem ismeri el férfinak, mivel nem vetette ki a méhét vagy a petefészkét, így a nyilvántartás szerint ő nőnek számít. Továbbá sérelmezte, hogy így jogilag sincs semmilyen kapcsolata a gyermekeivel.

Japán 2004-ben hozott egy olyan speciális törvényt, miszerint a transznemű személyeknek öt követelménynek kell megfelelniük ahhoz, hogy jogszerűen megváltoztathassák a nemüket:

  • legalább 20 évesnek kell lenniük,
  • nem lehetnek házasok,
  • nem rendelkezhetnek kiskorú (20 év alatti) gyermekkel,
  • sterilizálva kell lenniük,
  • olyan nemi szervvel kell rendelkezniük, amely „nagyban hasonlít az alternatív nem fizikai formájához”.

Szuzuki korábban azt mondta az újságíróknak, hogy akár fellebbezni is hajlandó a legfelsőbb bíróságnál, amennyiben kérelmét elutasítják.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gulyás Gergely: Extra hosszú lesz az idei téli szünet

Gulyás Gergely: Extra hosszú lesz az idei téli szünet

A spórolás miatt. A miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt is elmondta, hogy újabb nemzeti konzultációt indít a kormány, ezúttal az Oroszországot érintő szankciókkal kapcsolatban.

Kinek állt érdekében az Északi Áramlat felrobbantása?

Kinek állt érdekében az Északi Áramlat felrobbantása?

Az elmúlt napok diskurzusát okkal uralta az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek felrobbantása, amiről semmi biztosat nem tudunk, és hacsak az elkövető fél nem vallja be nyilvánosan, akkor nem is fog kiderülni, hogy ki állt a robbantás hátterében. Noha nem zárható ki az sem, hogy Oroszország volt az elkövető fél, sokkal kézenfekvőbb és logikusabb magyarázatnak bizonyul, hogy az Egyesült Államok – direkt vagy indirekt – szabotázsakciójáról van szó, hiszen Washington több szempontból is profitál az így kialakult konfliktusból. Egyrészről az USA évek óta próbálta megakadályozni a gázvezeték üzembe helyezését, másrészt az orosz gázszállítási alternatíva megszűnése által teljes mértékben kiszolgáltatja Európát, hogy drága cseppfolyósított gázt vegyen az USA-tól, harmadrészt pedig az amerikai hadiipari lobbi is erőteljesen a háború elhúzódásában érdekelt. Az sem Amerika ártatlanságát bizonyítja, hogy februárban maga Biden elnök ígérte meg, hogy az orosz agresszió bekövetkezte esetén „képesek lesznek véget vetni az Északi Áramlat 2-nek”.

Orbán: Arra kérek minden magyart, mondja el a véleményét a szankciókról

Orbán: Arra kérek minden magyart, mondja el a véleményét a szankciókról

Európában elsőként Magyarországon kérdezik meg az emberek véleményét az EU által bevezetett Oroszország ellen irányuló szankciókról.

Újabb helyen ömlik a gáz az Északi Áramlat vezetékből

Ez immár a negyedik hely, ahonnan ömlik. Ki tehető ezért felelőssé?

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten

A tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére