Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

New York polgármestere keményen üzent a BLM-nek: a fekete mozgalom sok fekete életébe kerül

Jog és Szabadság

2022.05.06. 18:00

 

Sokan emlékezhetnek arra, hogy a Baranyi Krisztina által vezetett IX. kerületben szobrot állítottak a Black Lives Matter mozgalom tiszteletére. Az alkotást a Klinikák metróállomástól tíz perc sétára található Ferenc téren helyezték el, és két hétig volt kiállítva. A szobor kiállítása a politikai spektrum teljes vertikumában ellenállást váltott ki, az azonnali.hu liberális identitáspolitika tökéletes szimbólumának nevezte a szobrot, amely szerinte egy „rendkívül ocsmány, torzszülött alkotás”. A KDNP úgy értékelt: a világnak vissza kell térnie a devianciából a normalitásba. Ehhez pedig ki kell állni „hitünk, értékeink és véleményünk” mellett minden olyan kérdésben, amelyben a „politikailag korrekt” viselkedés jegyében a nyugati politikusok inkább elnémultak.

 

Idén februárban „robbant” a hír, hogy a BLM-mozgalom felfüggesztette az online adománygyűjtést, miután a kaliforniai főügyész személyes felelősségre vonással fenyegette meg a jótékonysági szervezet vezetőit a pénzügyi átláthatóság hiánya miatt.

Néhány héttel ezelőtt Eric Adams New York City polgármestere azt kérdezte egy metróban történt merényletet követően:
„Hol vannak azok, akik azt mondták, hogy a fekete életek számítanak?”
Három ember meghalt, és legalább 13-an megsebesültek a Bronx és Brooklyn egyes részeit megrázó lövöldözéssorozatban április közepén – közölték a rendőrség és források.

A Nagy Alma polgármestere, aki korábban rendőr volt, megválasztásakor kampánycélként tűzte ki a bűnözés visszaszorítását New Yorkban. A 2019 előtti évtizedekben a város bűnözés elleni hatalmas eredményei több tízezer kisebbségi életet mentettek meg, amit azóta több körülmény is veszélyeztet.

Az FBI adatai szerint a George Floyd 2020 májusában bekövetkezett halála nyomán végrehajtott reform az Egyesült Államokban közel 30%-os gyilkossági csúcsot produkált. 2019 és 2020 között több mint 32%-kal nőtt a fekete amerikaiakkal szembeni gyilkosságok száma, 7484-ről 9941-re. Abban az évben mindössze 7043 fehéreket gyilkoltak meg, bár ők a lakosság 76%-a, míg a feketék 14%.

 

Ahogy a Manhattan Intézet politikai elemző központ munkatársa, Heather Mac Donald fogalmaz:

A Black Lives Matter narratívája a rasszista, emberölő zsarukról ellenségeskedést váltott ki az utcákon, megmérgezve a rendőrség és a közösség közötti kapcsolatokat.”

– mondta. A politikusok, akik „ezt az idiotizmust” támogatták, egy teljesen más probléma, hiszen a New York-i „reformoknak” köszönhetően az óvadék nélkül szabadon engedett tettesek közel felét (43%-át) hónapokon belül újbóli bűnözésen kapják.

Lehet, hogy ilyen fejlemények alapján nem állít több BLM-szobrot a magyar baloldal?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére