Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem kunyerálhat többé a BLM, mert nem tudtak elszámolni az összegyűjtött vagyonnal

888.hu

2022.02.04. 21:59

A Black Lives Matter (BLM) mozgalom szerdán felfüggesztette az online adománygyűjtést, miután a kaliforniai főügyész személyes felelősségre vonással fenyegette meg a jótékonysági szervezet vezetőit a pénzügyi átláthatóság hiánya miatt.

 

A szervezet pénzügyeit tavaly óta alaposan vizsgálják, mióta a marxista társalapító Patrisse Khan-Cullors négy lakást vásárolt.

Lemondott, de az aggodalmak a 60 millió dollár (kb. 20 milliárd Ft) körüli adományok miatt fennmaradtak, amelyeket a BLM 2020 végéig gyűjtött össze.

Kalifornia állam főügyésze, Rob Bonta az állam törvényhozásának egyik legradikálisabb tagja volt, amikor 2021-ben a távozó Xavier Becerra helyére nevezték ki. Az a tény, hogy a BLM pénzügyeit vizsgálja, arra utal, hogy a problémák súlyos természetűek.

A lépésre alig egy héttel azután került sor, hogy a Washington Examiner vizsgálata megállapította, hogy a 60 millió dollárral rendelkező BLM-nek nincs felelős pénzügyi vezetője a vagyonért, mióta a társalapító májusban lemondott. Kalifornia és Washington a közelmúltban elrendelte a BLM-nek, hogy hagyjon fel minden adománygyűjtési tevékenységgel államaikban, mivel a Black Lives Matter Global Network Foundation, a BLM mozgalmat képviselő jogi személy nem közölt információkat a pénzügyeiről 2020-ban.

Ez volt az az év, melyben a rasszista mozgalom dollár tízmilliókat gyűjtött össze, a George Floyd halálát követő zavargások alatt.

Todd Rokita, Indiana állam főügyésze korábban azt mondta, hogy a BLM megtagadta a pénzügyeivel és működésével kapcsolatos alapvető kérdések megválaszolását.

Úgy tűnik, hogy a kártyavár összeomlik, és ez végül szinte minden átverésnél és illegális vállalkozásnál megtörténik

– mondta Rokita, egy republikánus a Washington Examinernek adott interjújában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére