Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem elég befogadó a halloween és a Valentin-nap

Woke-figyelő

2021.10.18. 18:00

Woke-figyelő – Új sorozat a 888.hu-n!

Már a gyerekek élményei sem szentek, a cancel culture az ünnepeket is elérte. A legújabb haladó őrület részeként több általános iskolában betiltották a közelgő halloweent, valamint a Valentin-napot. Az ok, hogy ezek az évszázadok óta ünnepelt események nem elég befogadók, és rosszul érinthetik a színes bőrű gyerekeket.

Nincs megállás, mindenféle fék nélkül dübörög tovább a woke-ideológia vonata a tengerentúlon. Bár eddig nem volt semmiféle gondjuk az embereknek a különböző nemzetközi ünnepekkel, a legújabb hírek szerint most már problémát jelent a halloween és a Valentin-nap, mert nem elég befogadó. Emiatt a gyerekeknek nem lesz alkalmuk megünnepelni ezeket az eseményeket a michigani East Lansingben, az ottani tankerület ugyanis úgy döntött, hogy a hozzá tartozó iskolákban nem tartják meg ezt a két ünnepet. A szülőknek írt levél szerint az általános iskolák vezetősége úgy látja, hogy ezek az ünnepek igazságtalanok azokkal a diákokkal szemben, akik nem vesznek részt azokban. A vezetők pedig éppen most kezdik jobban megérteni a méltányosság és a befogadás elveit, aminek a jelek szerint ez a döntés is része.


A levélben azt írták, hogy a halloween bulikkal és parádékkal jár, azonban vannak diákok, akik nem ünneplik a halloweent, vagy egyenesen félnek tőle. A Valentin-nap esetében azt találták problémásnak, hogy sok diák úgy érzi, kimarad belőle. A tankerületi vezetés szerint ráadásul néhány családot kényelmetlenül érint az a gondolat, hogy a fiúk és lányok megajándékozzák egymást, illetve az is, hogy ez az ünnep kifejezetten a szerelemre koncentrál.

De egyéb kifogásokkal is elő tudtak rukkolni a tankerületben az ünnepek betiltására. Az is szerepelt az indoklásban, hogy ezek az ünnepek csak elvonják a diákok figyelmét, akiket ilyenkor a tanárok még nehezebben tudnak fegyelmezni. Ugyanakkor a vezetők arról igyekeztek biztosítani a szülőket, hogy a betiltott ünnepek helyett egyéb lehetőségeket kínálnak majd, amelyek mindenki számára jó mókák lesznek.

Nem a michigani tankerület az első hely az Egyesült Államokban, ahol idén a gyerekek nem ünnepelhetik a halloweent. Egy washingtoni általános iskolában már október elején bejelentették, hogy idén nem lesz halloweeni parádé – a tantestület szerint ugyanis az esemény kirekesztő azon színes bőrű diákokkal szemben, akik nem tartják ezt az ünnepet. A seattle-i állami iskolák szóvivője szerint ezek a diákok még kérték is, hogy különítsék el őket, amíg tart a parádé. Az általános iskolában a döntést végül a faji méltányossággal foglalkozó csoport hozta meg, amely elmondása szerint már öt éve foglalkozott a témával.


A szülőknek itt azt az utasítást adták, hogy ne engedjék a gyereküket beöltözni az iskolában, mivel a jelmezek kényelmetlenül érinthetik azokat a családokat, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. A jelmezes bulik helyett a gyerekek befogadó eseményeken vehetnek majd részt, ahol az őszi időszakról és az őszi művészetről tanulhatnak.

A magukat felettébb haladó gondolkodásúnak tartók döntése azonban nem nyerte el a tetszését a Fox News csatornának. Jesse Watters az ügy hallatán bejelentette, hogy a csatorna cukorkákat fog küldeni a gyerekeknek abba a washingtoni iskolába, ahol „betiltották a halloweent, mert rasszistának tartották”. A műsorvezető hozzátette, hogy a jelek szerint hasonlóan kell tenniük a michigani iskolák esetében, amelyek a halloween mellett a Valentin-napot is betiltották. Az ügyben egy másik tévés személyiség, Matt Walsh is megszólalt, aki rámutatott, hogy a befogadás jegyében a legtöbb esetben valójában megszabadulni akarnak a dolgoktól, nem pedig ténylegesen befogadni azokat. Hasonlóképpen nem vonják be az ünneplésbe az embereket, inkább eltörlik az eseményeket.

A két férfi arról is beszélgetett, hogy jelenleg azon aggódnak az emberek, hogy a gyerekek kényelmetlenül érezhetik magukat egy jelmez miatt. Ez egyébként egy sokkal nagyobb problémára mutat rá, miszerint a gyerekeket védeni akarják mindenféle kényelmetlen érzéstől, ez azonban nem készíti fel őket a való világra. Ráadásul miközben egyvalaki kényelmetlenül érzi magát, 99 másik ember jól szórakozik, mégis attól a 99-től akarnak megszabadulni az egy érdekében. A valóságban ez nem így működik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Konzervatív pártvezetők tanácskozása Varsóban, megosztja adatainkat a Facebook és a WhatsApp, gendersemleges mellékhelyiségeket vezetnek be Chicagóban diákoknak.

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Az Európai Unió (EU) szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, őket számos szoros együttműködési terület köt össze, Európa pedig csak az ilyen együttműködési modell révén menthető meg további válságoktól és feszültségektől – szögezték le az európai konzervatív pártok vezetői a szombati varsói konferenciájukat záró közös nyilatkozatban.

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Ezt írta Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére