Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a külön fiú- és lánykollégiumok is diszkriminatívak Amerikában

888.hu

2021.09.14. 14:40

A College of the Ozarks megtámadta a Biden-kormányzat politikáját, amely tiltja a szexuális irányultságon alapuló megkülönböztetést, és megakadályozza, hogy az iskola külön fiú- és lánykollégiumot tartson fenn.

 

A Missouri állambeli College of the Ozarks beperelte az Egyesült Államok lakásügyi és városfejlesztési minisztériumát a február 11-ei memorandum miatt, amely lehetővé tenné, hogy az egyenlő lakhatási jog nevében nemi alapú diszkriminációként adminisztrálják a lány- és fiúkollégiumokat, és eljárást kezdeményezhessenek az azokat fenntartó egyetemek ellen.

A perben a főiskola jogi csoportja azzal érvel, hogy az irányelv

arra kötelezi a vallási főiskolákat, hogy női zuhanyzókat, mellékhelyiségeket és kollégiumi szobákat nyissanak meg olyan biológiai férfiak előtt, akik női nemi identitást vallanak.”

A főiskola szerint a memorandum sérti a vallásszabadsághoz fűződő jogaikat.

Míg egyesek úgy látják, hogy a beadványnak kevés alapja van a tisztességes lakhatásról szóló törvényben, addig a Biden-kormányzat azzal érvel, hogy a döntés célja a törvény és a bírósági perek összehangolása, mivel egy bírói ítéletben olyan megállapítás született, hogy a polgári jogi törvény jelentős része valóban magában foglal nemi identitással foglalkozó kérdéseket – írta meg a Premier Christian News.

Julie Marie Blake, az Alliance Defending Freedom vezető jogásza az üggyel kapcsolatban elmondta:

„Nem szabad elfelejteni, hogy a College of the Ozarks egy vallási iskola, amely vallási oktatást kíván nyújtani.

Ez egy olyan iskola, amely nem kér tandíjat, ehelyett olyan diákokat fogad, akik vállalják, hogy követik a magatartási kódexét, és a leginkább rászoruló diákokat célozza meg.

A kormánynak nem lenne szabad a College of the Ozarksot bírsággal fenyegetnie, amely akár hat számjegyű vagy ennél nagyobb is lehet, és amely miatt lehet, hogy az egyetemnek be kellene zárnia a kapuit,

vagy be kellene zárnia a diákszállások kapuit, csak azért, mert vallási magatartási kódexe van, amely a lakhatást is szabályozza.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére