Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kis ébresztő estére: petíció indult Magyarországon a nemváltás lehetőségének bevezetése mellett

888.hu

2020.04.04. 20:30

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága júniusig adott ultimátumot a kormánynak, hogy rendezze a helyzetet.

A magyar kormány szerdán törvényi szabályozással megszüntette a jogi nemváltoztatás lehetőségét – vagyis nem írathatod majd át a személyidet arra, hogy lány vagy, ha fütykössel születtél –, a magyar közösségi média CEU-pozitív szubkultúrája pedig azóta is ontja magából az aggodalmakat, hiszen mi lesz így szerencsétlen transzneműekkel, akik nem tudják majd anyakönyvezni tényleges, megélt nemüket. Csak azt, amibe születtek.

A transzjogok egyik hazai élharcosa, a Transzvanilla nevű civil szervezet meg is jegyzi, hogy

Magyarország egyike azon kevés európai uniós országnak, ahol nincs megfelelő jogi szabályozás a nem jogi elismerésének folyamatára.

Ami valljuk be, erősen egyezik a népakarattal.

A Transvanilla Transznemű Egyesület a szervezet vezetője szerint évek óta következetesen képviseli azt az álláspontot, hogy a nem jogi elismerése az egyén önrendelkezési joga, az ehhez kapcsolódó eljárásnak pedig elérhetőnek, gyorsnak, átláthatónak és kiszámíthatónak kell lennie.

Ezt persze több, a realitást elfogadni nem akaró honfitársunk sérelmezte – egész konkrétan huszonhárom darab emberről beszélünk –, akiknek ürügyén a fent említett szervezet Magyarországot be is perelte Strasbourgban.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága emiatt hazánknak ultimátumot adott júniusig,

és amennyiben az említett transzszervezet addigra sem elégszik meg a látott változásokkal, vagyis nem jut megállapodásra a kormánnyal, abban az esetben a bíróság ítéletet fog hozni az ügyben.

Az ügyben a felháborodott transzneműek és az őket támogató dzsenderjogi (sic!) harcosok petíciót, valamint Facebook-kampányt is indítottak.

Előbbit kemény 801 darab ember írta alá négy nap alatt.

Utóbbinak ismertetőjegye a rózsaszín-babakék-fehér transzdzsenderlobogós (sic), #töröljéka33ast profilkép.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?