Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyorsan elfogták a rendőrökre lövöldöző embercsempészeket | VIDEÓ

888.hu

2022.11.14. 16:40

Az elmúlt időszakban az embercsempészek egyre agresszívabban viselkednek.

 

Rendőrökre lőttek menekülő embercsempészek hétfő reggel az M5-ös autópályán, Inárcs térségében, az elkövetőket elfogták, sérülés nem történt.

– közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

A rendőrök bűnügyi információk alapján akartak ellenőrizni egy főváros felé haladó magyar rendszámú kisteherautót az autópályán, de a jármű nem állt meg, és a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, amely végül Budapest határában megállásra kényszerült.

Mint írták,

a gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet. A két, magát irakinak valló férfit nem sokkal fél kilenc előtt, a XIX. kerületben fogták el.

 

A kisteherautóban 21 illegális bevándorló utazott, aki szír állampolgárnak vallotta magát. A lövöldözésben senki nem sebesült meg.

 

 

A BRFK közölte azt is, hogy a két férfi elfogása érdekében lezárták az érintett területet, és a helyszínre rendőröket, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak.

A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is.

Az ügyben embercsempészés miatt a BRFK, míg hivatalos személy elleni erőszak miatt a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást.


 

Nem ez az első eset, hogy embercsempészek támadnak rendőrökre.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye emlékeztet, hogy egy palesztin férfi október 24-én, 22 órakor az M5 autópályán Budapest irányába közlekedett egy német hatósági jelzésű kisbusszal, amelyben 26 külföldi, hazánkban illegálisan tartózkodó személyt szállított.

A rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt intézkedni akartak a férfival és utasaival szemben, a kisbusz vezetője azonban figyelmen kívül hagyta a megállásra utasító jelzéseket.

A külföldi férfi legalább 30 kilométeren keresztül történő menekülése során a közlekedés más résztvevőjének, valamint utasainak életét is közvetlenül veszélyeztette, amikor áttért a szembejövő sávba és az onnan érkező kamion elől csak két-három méter távolságra tért vissza a saját sávjába.

A jármű Maglódon ráhajtott egy földútra, ahol hamar elakadt a szántásban, majd a férfi kiugorva menekülni próbált. A férfi a rendőrök megállásra vonatkozó magyar és angol nyelvű rendőri felszólításainak továbbra sem tett eleget.

Az egyik rendőr utolérte a férfit, és testi kényszert alkalmazott vele szemben, aki ennek során egy gázriasztó pisztolyból leadott egy lövést a tőle egy méter távolságra lévő rendőr felsőteste felé, aki a mozdulatot hárítani próbálta, de a fülén így is vérző, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az időközben a helyszínre érkező másik rendőr elvette az elkövetőtől a fegyvert, aki ekkor paprikaspray-vel fújta le a hivatalos személyt. Végül megbilincselték a férfit, akinél ezután a ruházatának átvizsgálása során egy megközelítőleg 10 centiméter pengehosszúságú bicskát találtak.

 

Az év elején, januárban a harkai határátkelő közelében egy migránsokkal megpakolt furgon vezetője megpróbált elütni egy rendőrt.

A rendőr el tudott ugrani a közeledő autó elől. Társa, mielőtt szintén elugrott volna a jármű elől, több lövést adott le szolgálati fegyverével, hogy a furgont irányváltoztatásra kényszerítse.

A kisteherautó sofőrje áthajtott Ausztriába, ahol a furgon néhány száz méter után üzemképtelenné vált. Az osztrák rendőrök elfogták az autót vezető egyiptomi férfit.

 

Nem szűnik a migrációs nyomás

Idén eddig több mint 235 ezer illegális átlépési kísérletet akadályoztak meg a rendőrök és a határvadászok – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence közölte, 2600 embercsempész került rendőrkézre csak idén.

Az államtitkár tájékoztatása szerint ez 2015, a migrációs válság kezdete óta a legnagyobb szám, és az embercsempészek fogva tartása önmagában hárommilliárd forintjába kerül a magyar költségvetésnek. Szólt arról is, hogy jelenleg is zajlik a határ megerősítése, hiszen az átjutni akarók újabb és újabb módszerekkel próbálkoznak. A műsorban elhangzott, hogy 2015 óta a határvédelem csaknem 650 milliárd forintjába került az államnak, miközben ennek az összegnek csak 2 százalékát állta az Európai Unió.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére