Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ágybavizelés és homoszexualitás – bizarr indoklások a svéd menedékkérelmek között

888.hu - V4NA

2021.01.19. 07:00

Egészen érdekes indoklásokat lehet találni a svéd menedékkérelmek között, és az is egyértelmű, hogy sokan próbálják kijátszani a rendszert. A migrációs ügynökség és a bíróság pedig sok esetben elfogadja ezeket az indokokat.

A V4NA nemzetközi hírügynökég szerint egyre többféle indokot találnak a migránsok Svédországban arra, hogy meggyőzzék a bevándorlási hivatalt, hogy az országban maradhassanak.

Különösen népszerűvé vált mostanában a bevándorlók körében, hogy melegnek vallják magukat.

Arra hivatkoznak, hogy a hazájukban emiatt üldöznék őket, ezért keresnek máshol menedéket. Ez már nagyon jó indok a befogadásra, csakhogy a történetek mögött néha visszásságok húzódnak meg.

Ezt lehet látni az afganisztáni A. esetében, aki Svédországban kért menedékjogot, amit először nem kapott meg. Amikor másodszor is próbálkozott a svéd hatóságoknál, már új történettel állt elő, és azt mondta, hogy homoszexuális és ateista – a svéd migrációs ügyekkel foglalkozó bíróság pedig ezeket az indokokat elfogadta.

Az eset érdekessége, hogy A. homoszexualitása egészen hirtelen jött. Ez abból is látszik, hogy amikor behívták őt egy beszélgetésre, ködösen és nagy vonalakban beszélt a melegségéről. A migráns azt mondta, hogy korábban is vonzotta már például a hajfestés, de akkor még nem tudta, hogy ő meleg. Erre érdekes módon akkor jött rá, miután elutasították az első menedékkérelmét Svédországban.

Volt ráadásul egy társa is, Omid, akivel egy németországi migránsközpontban találkozott. Ott a két férfi között romantikus kapcsolat alakult ki, és A. úgy érezte, hogy arról a svéd hatóságoknak is érdemes beszámolnia.

Szintén csak a második körben jött elő egy marokkói migráns nőnél, hogy ő valójában leszbikus, és nemi diszfóriában szenved. Ezeket bizonyítandó pszichológusi igazolást mutatott be, és leveleket azoktól a nőktől, akikkel szexuális kapcsolata volt. A migrációs ügynökség azonban nem találta ezeket elegendőnek, így a bevándorló a bírósághoz fordult. Ott már úgy ítélték meg, hogy alapos indok a menedékjogra a nemi diszfória, így ez a nő is maradhatott Svédországban. Sőt, a bíróság ítélete szerint minden marokkói leszbikus és nemi diszfóriában szenvedő bevándorló jogosult a menedékre az országban.

A homoszexualitásra egyre többen hivatkoznak, ez azonban veszélyes precedenst teremthet, mutatott rá összesítésében a Samhällsnytt portál. Az egyes ügyek következtében ugyanis az a döntés született a hatóságok részéről, hogy néhány országból, így például Afganisztánból, Nigériából vagy Ugandából érkező migránsok esetében mindenkinek meg kell adni a menedékjogot, aki melegnek vallja magát. Az indok, hogy ezekben az országokban üldözik a melegeket. Ez azonban azt is jelenti, hogy bárki mondhatja magáról, hogy meleg, csupán azért, hogy emiatt megkapja a menedékjogot Svédországban.

Pedig a svéd városok már alig bírják el a bevándorlók által jelentett terheket. Több helyen is költségvetési hiány vagy egyenesen csőd alakult ki a migránsoknak fizetendő segélyek miatt. A települések pedig úgy tudnak ez ellen harcolni, hogy egyes programoktól vonják meg a pénzt. A bevándorlók ugyanis sok esetben egyáltalán nem dolgoznak, csak a segélyt várják a svéd államtól.

Visszatérve azonban az érdekes kérelmekre, a homoszexualitás mellett egyéb, már-már bizarr indokokat is lehet találni a migránsok menedékkérelmei között. Egy feltehetően Egyiptomból származó férfi például azt állította magáról, hogy Egyiptomban bajba keveredett, megkínozták és üldözték is.

Ezenfelül volt, aki egészségi problémái miatt is kérte a menedékjogot Svédországban – például azért, mert rémálmai vannak, és néha bevizel álmában. Végül ő is maradhatott Svédországban, bár még az sem biztos, hogy egyiptomi. Korábban ugyanis Németországban szírnek állította be magát, a svéd hatóságok viszont úgy ítélték meg, hogy annyit tud Egyiptomról és az ottani helyzetről, hogy elhiszik neki, hogy onnan jött.

Olyan is volt, aki rájött, hogy hogyan lehet kijátszani a rendszert. Az már nem új keletű dolog, hogy a migránsok hazudnak a korukról. Ezt kiküszöbölendő vezették be például a csontok ellenőrzését, hiszen abból meg lehet állapítani a valódi kort. Egy afgán migránsnál úgy is ítélte meg a migrációs ügynökség, hogy a combcsontja már teljesen ki van fejlődve, így kitoloncolják az országból, hiába állította magáról a férfi, hogy még kiskorú.

Miután azonban a migráns ügye a bíróság elé került, ott a bölcsességfogának állapotát is figyelembe vették. Az pedig a vizsgálatok szerint még nem érte el a legfejlettebb szintet, így arra jutott a bíróság, hogy a szóban forgó afgán férfi 18 évesnél fiatalabb. Ezért kiskorúként kezelték, és ennek megfelelően megkapta a menedékjogot.

Egy hallucináló rapper is menedékjogot kért Svédországban, azért, mert elmondása szerint ateista, kiskorú, és poszttraumásstressz-szindrómában szenved (PTSD). Nála a bíróság nem fogadta el indokként azt, hogy olyan dolgokról rappelt, ami miatt fenyegetésnek van kitéve hazájában. Azt sem tartották elég alapos indoknak a menedékjoghoz, hogy a férfi ateistának vallotta magát.

A pszichológiai jelentés azonban, amelyet a göteborgi, kiskorú menekülteknek fenntartott klinikán kapott, már elégnek bizonyult. Ebben azt írták, hogy a bevándorlónak mentális problémái vannak, ez pedig alapot adott a menedékjogra, mondván, hogy a hazájában emiatt bajba keveredne.

A svéd kormány most szigorítani szeretne a migránsok befogadásának feltételein. A Svédországba érkező és ott letelepedni szándékozó migránsoknak kötelezővé tennék a svédnyelv-tudást annak érdekében, hogy megértsék az ország kultúráját. Az igazságügyért és migrációért felelős miniszter, Morgan Johansson szerint a svédek évek óta liberálisan közelítették meg a bevándorlást, de most meg kell találni a középutat a jogok és a felelősség között a leendő állampolgárok esetében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére