Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A transznemű rendőr és az Asperger-szindrómás tinédzser besétál a bíróságra

Békési Marcell

2020.02.03. 10:45

Nem, nem egy vicc elejét hallottad, a végén ugyanis gyűlölet-bűncselekményért három hónapra ítélték el a tinédzsert.

Egy transznemű rendőr perelt be egy Asperger-szindrómás tinédzser fiút gyűlöletbeszéd vádjával. A tárgyaláson a bíróság neki adott igazat, a fiút házi őrizetre ítélték.

Connor Freel eredetileg férfinak született, de szerencsétlenségére női testbe. A rendőr és politikai aktivista éppen őrjáratozott a walesi Mold városkában, mikor egy 19 éves tinédzser srác, Declan Armstrong odakiáltotta neki:

Ez egy fiú vagy egy lány?

Freel a kiáltás hatására „feszültnek, megalázottnak és sebezhetőnek” érezte magát, emiatt a fiút beperelte.

Mold város bírósága szerint az eset súlyosan kimeríti a gyűlöletbeszéd bűnügyi kategóriáját, úgyhogy a fiút 3 hónap házi őrizetre és 590 font büntetésre ítélték, amiből 200 fontot a járőrnek kell kompenzálásként kifizetnie.

Egy videóban maga a sértett meséli el történetét, és hogy miért fontos minden egyes gyűlölet-bűncselekményt komolyan venni és jelenteni:

Az ügy önmagában is érdekes lenne, ha egy teljesen átlagos tinédzser követte volna el, de az Asperger-szindrómáról köztudott, hogy

az ilyen betegséggel élő emberek nehezebben boldogulnak az érzelmi, illetve társas kapcsolatokban, emiatt gyakran sérthetnek meg embereket akaratukon kívül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére