Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A teljes muszlim világ haragja zúdult Macronra

888

2020.10.30. 14:50

Megmutatták, hogy „így járhat” mindenki, aki védeni próbálja a keresztény értékeket.

Teljes mértékben igazságtalan és egyben ijesztő az a gyűlölethullám, amely a muszlimok felől zúdul most Emmanuel Macronra és Franciaországra. Mint ismert, Macronnak annyi bűne volt, hogy a kegyetlenül meggyilkolt történelemtanár végső búcsúztatásán kijelentette,

Franciaország továbbra is publikálni fog Mohamed-karikatúrákat, és az ország megvédi szekuláris értékrendjét a radikális iszlámmal szemben.

Tunéziában, Pakisztánban, Izraelben, Palesztinában és Oroszországban tüntetők ezrei vonultak utcára, hogy Macron képeit égessék, és tiltakozzanak a karikatúrák ellen.

at the Martyrs' Square of Libya's capital Tripoli on October 25, 2020. (Photo by Mahmud TURKIA / AFP)

Tüntetéseket tartottak Bangladesben, Indiában és Iránban is.

in Dhaka, Bangladesh on October 30, 2020. (Photo by Kazi Salahuddin Razu/NurPhoto)

Tucatnyi iráni gyűlt össze tiltakozásul a teheráni francia nagykövetség előtt – számolt be a The Sun.

Mindemellett több ezer muszlim tüntető több országban is odáig ment, hogy Macron kijelentései miatt feljelentette Franciaországot.

Dakkában bangladesi muszlimok százai vonultak a főváros utcáira, és azt skandálták, hogy „francia bojkott”.

A szomáliai fővárosban, Mogadishuban a tüntetők azt kiáltották: „Le Franciaországgal, megsértette prófétánkat”.

in Dhaka, Bangladesh, on October 28, 2020. (Photo by Mamunur Rashid/NurPhoto)

Mint ismert, Franciaországban lefejeztek egy tanárt, aki a Mohamed prófétáról a Charlie Hebdóban megjelent karikatúrákat mutogatta diákjainak. A 47 éves Samuel Patyt október 17-én lefejezte a 18 éves Abdullah Anzorov, miután a rajzok segítségével magyarázta diákjainak a szólásszabadság fontosságát. 2015-ben ezek a karikatúrák váltották ki a magazin szerkesztősége elleni támadást, amelyben 12 ember meghalt.

A híres tuniszi Zajtuna-mecset ulémái (teológusai) szintén elítélték a franciaországi iszlámellenes „szervezett durva támadást”, és felszólították a muszlim világot, hogy bojkottálják a francia termékeket és vállalatokat.

A mali fővárosban, Bamakóban mintegy ötezer muszlim hívő tiltakozott a Mohamed-karikatúrák ellen. A nagygyűlést szervező Mali Legfelsőbb Iszlám Tanács (HCIM) bocsánatkérést követel a francia elnöktől.
„Franciaország és a franciák túllépték a határokat. Az érinthetetlenhez nyúltak, Mohamed prófétánkhoz. Ez megbocsáthatatlan” – közölte Mohamed Traoré, a HCIM alelnöke.

A karikatúrákat a muszlimok istenkáromlónak tartják. A francia kormány a késes támadást pedig a szólásszabadság elleni támadásnak tekinti. Az iráni vezetők azonban nem értenek egyet Macronnal, sőt mi több, az iráni elnök szerint erőszakot szülhet a próféta sértegetése.

„Kérdezzék meg az elnöküket, miért támogatja Isten prófétájának sértegetését, amit ő szólásszabadságnak tart? (...) Ez az ostoba cselekedet vajon nem megsértése egy nemzet lelkiismeretének, amely őt az elnökének választotta meg?” – tette fel a kérdést Ali Hamenei, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője.

„A próféta sértegetése nem hőstett. Ez erkölcstelen. Bátorítja az erőszakot” – jelentette ki az iráni elnök a kormány heti ülésén.
„A Nyugatnak meg kell értenie, hogy a próféta megsértése egyenlő valamennyi muszlim, valamennyi próféta és minden emberi érték megsértésével és az etika lábbal tiprásával” – tette hozzá.
Az iráni elnök felszólította a Nyugatot, hogy hagyjon fel a muzulmánok belügyeibe való beavatkozással, ha „valóban békét, egyenlőséget, nyugalmat és biztonságot akarnak a társadalmainkban”.

Mi ez, ha nem fenyegetés a muszlim világ részéről? A mai helyzetben, amikor a keresztény európai kultúrát és a benne élő embereket sorozatosan támadások érik, ha bántanak, már az önvédelem is bűn a szemükben, és szerintük a védekezés hadüzenetet jelent.

Ez a tragikus helyzet megmutatta, hogy erre számíthat niedermülleri értelemben minden „keresztény, fehér, heteró képződmény”, aki megvédené a saját kultúráját. A muszlim világ most ugyanis mindenki számára egyértelművé tette: ha nem az van, amit ők akarnak, támadnak és pusztítanak.

A liberális pajtásoknak pedig egy fontos üzenet: lehet, hogy ti tudnátok békében és egyenlőségben élni a muszlimokkal, de azt ne felejtsétek el, hogy minden jel arra utal, ők viszont nem képesek rá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy hete csökken az új fertőzöttek napi száma

Egy hete csökken az új fertőzöttek napi száma

Úgy tűnik, hogy elsőre elegendőek voltak a jelenlegi korlátozások.

A lengyel miniszterelnök holnap Budapestre jön tárgyalni Orbán Viktorral

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő érkezésének hírét Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője is megerősítette az MTI-nek.

„Élvezed te a verést, különben már rég leléptél volna!”

„Élvezed te a verést, különben már rég leléptél volna!”

Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja.

BRÉKING: Autóval belehajtottak a berlini kancellári hivatal zárt főkapujába!

Az autó sofőrjét őrizetbe vették. Vizsgálják, hogy szándékosan hajtott-e neki a hivatal épülete körüli kerítés kapujának – közölte a német főváros rendőrsége.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére