Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A teljes muszlim világ haragja zúdult Macronra

888

2020.10.30. 14:50

Megmutatták, hogy „így járhat” mindenki, aki védeni próbálja a keresztény értékeket.

Teljes mértékben igazságtalan és egyben ijesztő az a gyűlölethullám, amely a muszlimok felől zúdul most Emmanuel Macronra és Franciaországra. Mint ismert, Macronnak annyi bűne volt, hogy a kegyetlenül meggyilkolt történelemtanár végső búcsúztatásán kijelentette,

Franciaország továbbra is publikálni fog Mohamed-karikatúrákat, és az ország megvédi szekuláris értékrendjét a radikális iszlámmal szemben.

Tunéziában, Pakisztánban, Izraelben, Palesztinában és Oroszországban tüntetők ezrei vonultak utcára, hogy Macron képeit égessék, és tiltakozzanak a karikatúrák ellen.

at the Martyrs' Square of Libya's capital Tripoli on October 25, 2020. (Photo by Mahmud TURKIA / AFP)

Tüntetéseket tartottak Bangladesben, Indiában és Iránban is.

in Dhaka, Bangladesh on October 30, 2020. (Photo by Kazi Salahuddin Razu/NurPhoto)

Tucatnyi iráni gyűlt össze tiltakozásul a teheráni francia nagykövetség előtt – számolt be a The Sun.

Mindemellett több ezer muszlim tüntető több országban is odáig ment, hogy Macron kijelentései miatt feljelentette Franciaországot.

Dakkában bangladesi muszlimok százai vonultak a főváros utcáira, és azt skandálták, hogy „francia bojkott”.

A szomáliai fővárosban, Mogadishuban a tüntetők azt kiáltották: „Le Franciaországgal, megsértette prófétánkat”.

in Dhaka, Bangladesh, on October 28, 2020. (Photo by Mamunur Rashid/NurPhoto)

Mint ismert, Franciaországban lefejeztek egy tanárt, aki a Mohamed prófétáról a Charlie Hebdóban megjelent karikatúrákat mutogatta diákjainak. A 47 éves Samuel Patyt október 17-én lefejezte a 18 éves Abdullah Anzorov, miután a rajzok segítségével magyarázta diákjainak a szólásszabadság fontosságát. 2015-ben ezek a karikatúrák váltották ki a magazin szerkesztősége elleni támadást, amelyben 12 ember meghalt.

A híres tuniszi Zajtuna-mecset ulémái (teológusai) szintén elítélték a franciaországi iszlámellenes „szervezett durva támadást”, és felszólították a muszlim világot, hogy bojkottálják a francia termékeket és vállalatokat.

A mali fővárosban, Bamakóban mintegy ötezer muszlim hívő tiltakozott a Mohamed-karikatúrák ellen. A nagygyűlést szervező Mali Legfelsőbb Iszlám Tanács (HCIM) bocsánatkérést követel a francia elnöktől.
„Franciaország és a franciák túllépték a határokat. Az érinthetetlenhez nyúltak, Mohamed prófétánkhoz. Ez megbocsáthatatlan” – közölte Mohamed Traoré, a HCIM alelnöke.

A karikatúrákat a muszlimok istenkáromlónak tartják. A francia kormány a késes támadást pedig a szólásszabadság elleni támadásnak tekinti. Az iráni vezetők azonban nem értenek egyet Macronnal, sőt mi több, az iráni elnök szerint erőszakot szülhet a próféta sértegetése.

„Kérdezzék meg az elnöküket, miért támogatja Isten prófétájának sértegetését, amit ő szólásszabadságnak tart? (...) Ez az ostoba cselekedet vajon nem megsértése egy nemzet lelkiismeretének, amely őt az elnökének választotta meg?” – tette fel a kérdést Ali Hamenei, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője.

„A próféta sértegetése nem hőstett. Ez erkölcstelen. Bátorítja az erőszakot” – jelentette ki az iráni elnök a kormány heti ülésén.
„A Nyugatnak meg kell értenie, hogy a próféta megsértése egyenlő valamennyi muszlim, valamennyi próféta és minden emberi érték megsértésével és az etika lábbal tiprásával” – tette hozzá.
Az iráni elnök felszólította a Nyugatot, hogy hagyjon fel a muzulmánok belügyeibe való beavatkozással, ha „valóban békét, egyenlőséget, nyugalmat és biztonságot akarnak a társadalmainkban”.

Mi ez, ha nem fenyegetés a muszlim világ részéről? A mai helyzetben, amikor a keresztény európai kultúrát és a benne élő embereket sorozatosan támadások érik, ha bántanak, már az önvédelem is bűn a szemükben, és szerintük a védekezés hadüzenetet jelent.

Ez a tragikus helyzet megmutatta, hogy erre számíthat niedermülleri értelemben minden „keresztény, fehér, heteró képződmény”, aki megvédené a saját kultúráját. A muszlim világ most ugyanis mindenki számára egyértelművé tette: ha nem az van, amit ők akarnak, támadnak és pusztítanak.

A liberális pajtásoknak pedig egy fontos üzenet: lehet, hogy ti tudnátok békében és egyenlőségben élni a muszlimokkal, de azt ne felejtsétek el, hogy minden jel arra utal, ők viszont nem képesek rá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére