Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svédek be is tiltanák, meg nem is a többnejűséget

888.hu

2021.04.12. 13:00

Kiskapuk itt-ott.

 

Bár Svédországban alapesetben a többnejűség tiltott, a kérdés mégis előtérbe került a 2015-ös migrációs válságot követően, ugyanis volt példa arra, hogy többek között a Közel-Keletről több feleséggel rendelkező bevándorlók érkeztek az országba.

Természetesen a megfelelően érzékenyített svédek már korábban is felszólaltak a gyakorlat mellett. 2017-ben például egy holland dokumentumfilmben egy migránsokkal foglalkozó svéd nő mutatott be egy férfit, akinek két felesége volt, és fél tucat gyereke.

Most a svéd kormány törvényben akarja megtiltani azt, hogy elismerjék a külföldön kötött poligám házasságokat, azonban kiskapukat hagynának, így bizonyos kivételekkel el lehetne fogadtatni azokat.

Robert Hannah, a Liberálisok párt képviselője kritizálta a törvényjavaslatot, kijelentve: bár azt úgy hirdetik, hogy be akarja tiltani a poligám házasságokat, mégis nyitva hagyják az ajtót a kivételek előtt.

A parlament egyértelműen kijelentette, hogy nem szabad a poligámiát elismerni Svédországban. Ennek ellenére a kormánynak most van egy törvényjavaslata, amely bizonyos esetekben elismeri a többnejűséget – mondta Hannah, majd feltette a kérdést Morgan Johansson igazságügyi miniszternek: „Rendben van-e, ha a »patriarchális« férfiaknak több feleségük van?”

Emlékeztetett arra is, hogy három évvel ezelőtt a szociáldemokraták és a zöldek is úgy gondolták, hogy a többnejűséget teljesen meg kell szüntetni. Most viszont megfordultak, és úgy gondolják, hogy rendben van, ha a férfiaknak kivételes esetekben több feleségük lehet.

A svéd kormány honlapján a törvényjavaslat leírása kimondja, hogy „a kormány általános tilalmat javasol a külföldi törvények alapján kötött többnejűség elismerésére”.

„A tilalom alóli mentesség csak akkor lehetséges, ha kivételes okok állnak fenn” – olvasható az összefoglalóben, de nem részletezik, hogy melyek azok a kivételes okok.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia

Orbán Viktor: Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia

Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia, van benne liberalizmus, de nincs benne demokrácia – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a postoj.sk című szlovák hírportálnak adott, szerdán este megjelent interjújában.

Közép- és Kelet-Európa adósosztályzatai átvészelték a koronavírus-sokkot

Ezt az egyik legnagyobb nemzetközi hitelminősítő szervezet közölte.

Adolf Hitlerhez hasonlította a miniszterelnököt Hadházy Ákos

Adolf Hitlerhez hasonlította a miniszterelnököt Hadházy Ákos

A Führerhez hasonlította Orbán Viktort a baloldali pókember és botránypolitikus.

Gyurcsányék tőkéje a piaci sülthal-mutogatás

Gyurcsányék tőkéje a piaci sülthal-mutogatás

Gyurcsány sült hallal a kezében pózolt büszkén Facebook-bejegyzésében. Elgondolni is nehéz, hogy a baloldali koalíció vezetője képes abba a mélységbe alámerülni, ahol politikai alattvalói, Jakab Péter meg Szabó Tímea parizeres, paprikás krumplis fotókat posztolgatnak. Jelezve, hogy ők is azon kis keresetű, egyszerű emberek közé tartoznak, akiket reménybeli szavazóiknak tekintenek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére