Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A muszlim fiatalok több mint fele szerint a saría fontosabb a nemzeti törvénynél

888.hu

2020.11.07. 10:30

Kikutatták.

Friss közvélemény kutatást hozott nyilvánosságra a Francia Közvélemény-kutató Intézet (IFOP), amely szerint egyre nagyobb szakadék van a muszlim és a nem muszlim lakosság között.

A felmérés szerint a 25 évnél fiatalabb Franciaországban élő muszlimok 57 százaléka úgy gondolja, hogy a saría törvények fontosabbak a francia törvényeknél.

2016-hoz képest ez 10 százalékos növekedést jelent.

Összehasonlításképpen a katolikusok mindössze 15 százaléka gondolja úgy, hogy az egyházi törvények fontosabbak lennének a nemzeti törvényeknél.

A kérdések egy része közvetve érintette Samuel Pety brutális meggyilkolását is, akinek azért kellett meghalnia, mert Mohamed-karikatúrákat mutatott diákjainak

A felmérésben 515 francia muszlim vett részt, 66 százalékuk ellenezte, hogy tanárok vallási személyekhez köthető karikatúrákat mutogassanak. Közben a franciák 75, a katolikusok 80 százalékának nincs gondja ezzel.

A muszlimok mindössze 34 százaléka értett egyet a Kollektíva az Iszlamofóbia Ellen Franciaországban és a BarakaCity nevű radikális iszlamista szervezetek felszámolásával.

Az általános lakosság közel háromnegyede viszont támogatta ezen szervezetek bezárását.

Továbbá a muszlimok túlnyomó többsége (81 százalék) támogatja a nők számára az önkormányzati úszómedencék használatát, de csak megadott órákban és az arab nyelv oktatását az állami iskolákban.

A francia emberek hevesen ellenezték mindkét elképzelést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól

Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól – közölte hivatalos Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

Az EU és a G7 országok megállapodtak az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, miután az EU-tagországok a tagállami kormányokat tömörítő Tanácsban jóváhagyták az intézkedés unión belüli végrehajtását – közölte az Európai Bizottság szombaton.

Elhunyt Hegedüs Zsuzsa

Elhunyt Hegedüs Zsuzsa

Elhunyt Hegedűs Zsuzsa volt miniszterelnöki főtanácsadó szombaton – értesült a családhoz közel álló forrásból az MTI.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére