Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Greta szerint történelmi adósságunkhoz tartozik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése

888.hu

2021.11.20. 20:50

Greta Thunberg szerint a Nyugat a gyarmatosítás öröksége miatt „történelmi adóssággal” tartozik a globális Dél országainak, hogy drasztikusan csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást.

 

A 18 éves Thunberg a skóciai Glasgowban, az ENSZ COP26 klímakonferenciájának margóján tartott Fridays for Future ifjúsági tüntetésen beszélt: „Az éghajlati és ökológiai válság természetesen nem légüres térben létezik. Közvetlenül kapcsolódik más válságokhoz és igazságtalanságokhoz, amelyek a gyarmatosításig és azon túlra nyúlnak vissza.” „Olyan válságok, amelyek azon az elképzelésen alapulnak, hogy egyes emberek többet érnek másoknál, és ezért joguk van másokat kizsákmányolni, és ellopni a földjüket és az erőforrásaikat.”

A tizenéves klímaaktivista azzal folytatta, hogy az éghajlati válságot nem lehet megoldani anélkül, hogy ne szállnánk szembe ezekkel az „igazságtalanságokkal”, mondván:

Nagyon naiv dolog azt gondolni, hogy meg tudjuk oldani ezt a válságot anélkül, hogy a kiváltó okokkal foglalkoznánk„.

 

Ezután utalt arra, hogy a Nyugat – az egyre népszerűbb ”globális észak„ kifejezést használva a fejlett világ megnevezésére – a ”globális délhez„ képest, amelyet az utóbbi években szintén egyre gyakrabban használnak az éghajlatváltozásról és az állítólagos válság ”dekolonizációjáról„ szóló vitákban -

”történelmi adóssággal„ tartozik az általa gyarmatosított országoknak, amelyek szerinte az ”éghajlati válság„ ”frontvonalában„ vannak.”

Thunberg a Breitbart London által készített felvételeken azt mondta: „De erről nem fogunk beszélni a COP-on belül. Egyszerűen túl kényelmetlen. Sokkal egyszerűbb számukra egyszerűen figyelmen kívül hagyni azt a történelmi adósságot, amellyel a globális észak országai tartoznak a leginkább érintett emberekkel és területekkel szemben”.„

A 18 éves hölgy ezután azzal vádolta a ”hatalmon lévőket„, hogy ”a fantáziájukkal teli buborékjukban„ élnek, miközben ”a világ szó szerint ég, lángol, és miközben a frontvonalon élő emberek még mindig a klímaválság fő terhét viselik„.

Nem ez az első alkalom, hogy az állítólagos ember okozta éghajlatváltozás kérdése keresztezi az úgynevezett társadalmi igazságosság és a történelmi gyarmatosítás kérdését: a Black Lives Matter (BLM) és az Extinction Rebellion (XR) aktivistái 2020 szeptemberében közösen gyűltek össze egy ”jóvátételi lázadás„ tüntetésre, ahol a nagy brit intézményektől, például a Lloyd's of London banktól követelnek kártérítést a rabszolgakereskedelemben játszott szerepükért. Pénteken Thunberg az ENSZ COP26 klímakonferenciáját is szándékos ”kudarcnak„ és ”PR-eseménynek„ bélyegezte, mivel a világ vezetői nem egyeztek bele a ”drasztikus„, társadalmat megváltoztató kibocsátáscsökkentésbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál – közölte kedden a bamakói vezetés.

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

A 888 podcastjának vendége: Bálint Katica, a Bábakalács születésház bábája.

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére