Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét álhírekkel támadta meg a Soros-blog a kormány egészségpolitikáját

888.hu - Magyar Nemzet

2021.07.21. 17:30

Nem meglepő ez a 444.hu-tól, tevékenységük ennyiben ki is merül.

 

Soros György blogja ezúttal Kásler Miklóst és Lázár Jánost igyekezett szembeállítani. A Magyar Nemzet megírta: a 444.hu csúsztatásokkal teli cikkében azt állította, hogy

Hódmezőhely országgyűlési képviselője a makói kórházban, egy új CT-berendezés átadóján kritikával illette az emberi erőforrások miniszterének munkáját, valamint a kormányzat egészségpolitikáját.

A Soros-blog Lázár János szavait szándékosan félreértelmezve emellett azt sugallta, hogy a rákszűrési programok – kiemelve a tüdőszűrést – működése nem kielégítő Magyarországon.

Nem meglepő módon akárcsak a kormánypárti politikusok, úgy a rákszűrési programok helyzete kapcsán is fölöslegesen keltett hangulatot a 444.hu, mivel Magyarországon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által javasolt mindhárom program (méhnyak-, emlő-, valamint vastag- és végbélrákszűrés)

minden célcsoportba tartozó állampolgárnak ingyenesen biztosított, sőt a tüdőszűrés kapcsán is jelentős előrelépések történtek.

Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Polgár Csaba tájékoztatása szerint a méhnyakrákszűrés már az 1970-es évek óta elérhető Magyarországon, a mammográfiás emlőrákszűrést 2001-ben, az első Orbán-kormány idején vezette be Mikola István egészségügyi miniszter, majd a magyarországi szűrőprogram 2019 novemberében vált teljessé, amikor Kásler Miklós kezdeményezésére a vastag- és végbélrákszűrést is bevezették.

Polgár Csaba jelezte: bár a tüdőrákszűrés esetében a WHO még nem javasolja a populációszintű szűrési program bevezetését, hazánkban először egy pilotprogram keretében, majd 2019 őszétől már egy úgynevezett implementációs szűrőprogram keretében elindult az erős dohányoselőzménnyel rendelkező ötven és hetven év közötti férfiak és nők alacsony dózisú CT-vel végzett önkéntes alapú szűrővizsgálata, amiben összesen húsz centrum vesz részt. Hozzátette: az említett szűrőprogram országos bevezetését a 2018-ban frissített, kormányzati program szintjére emelt Nemzeti Rákellenes Program a következő kormányzati ciklusra tervezi, amennyiben a jelenleg folyó implementációs szűrőprogram pozitív tudományos eredményekkel zárul.

A szakember végül kijelentette:

összességében tehát megállapítható, hogy uniós szinten és az Egyesült Államokhoz képest is kiemelkedőek a rákszűrési programok Magyarországon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyar áldozatai is vannak a háborúnak, fontost bejelentést tett Orbán Viktor

Magyar áldozatai is vannak a háborúnak, fontost bejelentést tett Orbán Viktor

Londonban teljesítenék a sokszínűségi kvótát, de nem találnak olyat köztük, aki alkalmas lenne a rendőri pályára. Így hát elkezdtek bűntett előéletűek és írástudatlanok közt is keresgélni.

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a Dunaferr jövőjéről

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a Dunaferr jövőjéről

„A kormány a következő hat hónapban kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét” – jelentette be közösségi oldalán a miniszterelnök.

Norvégia miniszterelnöke szerint országa nem nyerészkedik a háborún

Norvégia nem nyerészkedik a háborún – jelentette ki az észak-európai ország miniszterelnöke egy szerdai interjúban, néhány nappal azelőtt, hogy Oslo újabb segélycsomagot indít Ukrajnába.

Novák Katalin Giorgia Meloni olasz kormányfővel találkozott Rómában

Az illegális bevándorlás, a hagyományos családi értékek támogatása, az uniós források elosztása és a Nyugat-Balkán volt a témája Novák Katalin magyar köztársasági elnök és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök találkozójának szerdán Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére