Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét álhírekkel támadta meg a Soros-blog a kormány egészségpolitikáját

888.hu - Magyar Nemzet

2021.07.21. 17:30

Nem meglepő ez a 444.hu-tól, tevékenységük ennyiben ki is merül.

 

Soros György blogja ezúttal Kásler Miklóst és Lázár Jánost igyekezett szembeállítani. A Magyar Nemzet megírta: a 444.hu csúsztatásokkal teli cikkében azt állította, hogy

Hódmezőhely országgyűlési képviselője a makói kórházban, egy új CT-berendezés átadóján kritikával illette az emberi erőforrások miniszterének munkáját, valamint a kormányzat egészségpolitikáját.

A Soros-blog Lázár János szavait szándékosan félreértelmezve emellett azt sugallta, hogy a rákszűrési programok – kiemelve a tüdőszűrést – működése nem kielégítő Magyarországon.

Nem meglepő módon akárcsak a kormánypárti politikusok, úgy a rákszűrési programok helyzete kapcsán is fölöslegesen keltett hangulatot a 444.hu, mivel Magyarországon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által javasolt mindhárom program (méhnyak-, emlő-, valamint vastag- és végbélrákszűrés)

minden célcsoportba tartozó állampolgárnak ingyenesen biztosított, sőt a tüdőszűrés kapcsán is jelentős előrelépések történtek.

Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Polgár Csaba tájékoztatása szerint a méhnyakrákszűrés már az 1970-es évek óta elérhető Magyarországon, a mammográfiás emlőrákszűrést 2001-ben, az első Orbán-kormány idején vezette be Mikola István egészségügyi miniszter, majd a magyarországi szűrőprogram 2019 novemberében vált teljessé, amikor Kásler Miklós kezdeményezésére a vastag- és végbélrákszűrést is bevezették.

Polgár Csaba jelezte: bár a tüdőrákszűrés esetében a WHO még nem javasolja a populációszintű szűrési program bevezetését, hazánkban először egy pilotprogram keretében, majd 2019 őszétől már egy úgynevezett implementációs szűrőprogram keretében elindult az erős dohányoselőzménnyel rendelkező ötven és hetven év közötti férfiak és nők alacsony dózisú CT-vel végzett önkéntes alapú szűrővizsgálata, amiben összesen húsz centrum vesz részt. Hozzátette: az említett szűrőprogram országos bevezetését a 2018-ban frissített, kormányzati program szintjére emelt Nemzeti Rákellenes Program a következő kormányzati ciklusra tervezi, amennyiben a jelenleg folyó implementációs szűrőprogram pozitív tudományos eredményekkel zárul.

A szakember végül kijelentette:

összességében tehát megállapítható, hogy uniós szinten és az Egyesült Államokhoz képest is kiemelkedőek a rákszűrési programok Magyarországon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Hallgassuk meg egymást!

Orbán Viktor: Hallgassuk meg egymást!

A miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett videóban kér mindenkit, hogy töltse ki a nemzeti konzultációs kérdőívet.

Laschet: Aki vendégként bűncselekményt követett el, azt ki kell toloncolni

Németország konzervatív kancellárjelöltje egy interjúban erősítette meg, hogy bármilyen háborús övezet Afganisztán, akkor is a zéró tolerancia elve érvényesül a migráns bűnelkövetőkre.

Zavartan tébláboló afgán férfit fogtak el a rendőrök

Az afgán férfi a VII. Kerületi Rendőrkapitányság területén téblábolt, amikor egy rendőr észrevette.

Az X az új térdelés az olimpián

Az X az új térdelés az olimpián

Nem lehet térdelni a pódiumon, úgyhogy kezével X-et formálva fejezte ki az amerikai súlylökő, hogy kiáll minden elnyomott ember mellett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére