Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keszthelyen zöldfejlesztésre is számíthatnak

Fodor-Horváth Zsófia

2019.10.07. 13:00

Nagy Bálint keszthelyi polgármesterjelölttel beszélgettünk a programjáról és a várható fejlesztésekről.

FHZS: Alpolgármesterként eddig is a város szolgálatában állt. Mi motiválta akkor, amikor elindult a polgármesteri székért?

NB: Szülővárosom fejlődése és boldogulása mindig is fontos volt számomra. A jelenlegi ciklusban sok fejlesztésről és beruházásról tudtunk döntést hozni, illetve számosat el is tudtunk indítani, amelyek nagyban megalapozzák Keszthely jövőbeni fejlődését. Egy ilyen fontos, történelmi és kulturális múlttal rendelkező városnak, a Balaton meghatározó településének még jobban ki kell használnia a lehetőségeit. Az a célom, hogy Keszthely – a Balaton és a térség meghatározó településeként – lendületes és még vonzóbb város legyen a jövőben. Egyszóval jobban használja ki az adottságaiban rejlő lehetőségeket.

FHZS: Ha valaki azt hallja, hogy Keszthely, valószínűleg azonnal a Balatonra asszociál. Persze a város jelentős bevételét a turisták adják, de milyen fejlesztéseket tervez, amelyek kifejezetten a helyi lakosok érdekeit, kényelmét szolgálják majd?

NB: A város megítélésben nagyon jelentős szerepet játszik, hogy milyen állapotban vannak az útjai és zöldterületei. Ezek fejlesztése, rendezetté és esztétikussá tétele stratégiai feladata kell, hogy legyen az új városvezetésnek. Kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani a közösségépítésre, hiszen a városban mindig nagy szellemi erőforrás élt, aktív civilekkel, élénk társadalmi élettel. Ezt támogatni és építeni kell a jövőben.

Nagyon fontos, hogy minőségi munkahelyek jöjjenek létre jó fizetésekkel, színvonalas munkakörülményekkel, amelyektől azt várom, hogy Keszthely a fiatalok számára jó lehetőséget nyújt majd a családalapításra.

A turizmus a város gazdasági élete szempontjából nagyon fontos. Minőségi szállodákra van szükség, és nemcsak azért, hogy megfelelő adóbevételekre tegyünk szert, hanem azért is, hogy az elvárt módon növekedjen a város turisztikai jó híre, valamint új munkahelyek is létesüljenek. A helyi vállalkozások segítése is kiemelten fontos feladat lesz. Az elmúlt években már elindult a közös gondolkodás a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal, az ipartestülettel, és az ipari park fejlesztése is elkezdődött. A város gazdasági stabilitásához ezek elengedhetetlenül szükségesek.

FHZS: Mi a helyzet a fenntarthatósággal? Számíthatnak a keszthelyiek fásításra, erdősítésre?

NB: Jövő évben indul a Zöld Város Program, megújul a város legnagyobb zöldterületének, a Helikon parknak a növényzete. Emellett a belvárosban, többek között a Fő téren is lesznek faültetések. Terveink között szerepel a városba vezető utak mellett, valamint a közterületeken való fásítás is. Mindezeknél a fenntarthatóság elsődleges szempont. A középületeink energiahatékonyságának növelése már a legtöbb helyen megtörtént, ezt folytatni fogjuk a jövőben is.

FHZS: Az önkormányzati választások során az egyik fő kérdés, hogy kiállják-e a jelöltek az alkalmasság próbáját. Ön miért tartja magát alkalmas jelöltnek, vezetőnek?

NB: Képviselőjelöltjeink már bizonyították alkalmasságukat, hiszen egy fő kivételével ugyanazok a személyek indulnak el a választáson, akik az elmúlt ciklusban elnyerték a választók bizalmát. Az egyetlen új jelöltünk pedig eddig külsős bizottsági tagként segítette a munkánkat, bátran mondhatom, hogy van rálátása a keszthelyi ügyekre. Úgy gondolom, hogy valamennyien elkötelezettek Keszthely iránt, itt élnek, Keszthelyért dolgoznak hosszú évek óta. Jómagamról azt tudom mondani, hogy

öt éve vagyok a város alpolgármestere. Ez idő alatt sok problémát tudtunk a javaslataim alapján felkarolni és megoldani.

Úgy gondolom, hogy szép eredményeket értünk el például az idős korosztállyal való kapcsolatépítés terén. Megalakítottuk a keszthelyi Idősügyi Tanácsot, nagyszámú szép korú keszthelyi problémáját orvosoljuk különböző szolgáltatásokkal, de több közösségi programot is szerveztünk nagy sikerrel. A fiatalokkal, a civilekkel és a sportegyesületekkel is jó kapcsolatunk van, és ez is fontos, mert egy város annyira tud élő lenni, amennyire aktív a közössége.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Fucsovics szettet nyert, de meccset nem Federer ellen

Fucsovics szettet nyert, de meccset nem Federer ellen

Nagyszerű meccset játszott a magyar teniszező a svájci klasszissal.

A szakértő szerint sikertelen lesz a Trump ellen indított eljárás

A Demokrata Párt a jogi helyett egyre inkább politikai síkra tereli az amerikai elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárását (impeachment) – mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő szombat este az M1 aktuális csatornán.

75 éve szabadult fel az auschwitzi haláltábor

75 éve szabadult fel az auschwitzi haláltábor

1945. január 27-én szabadult fel Auschwitz-Birkenau, a leghírhedtebb haláltábor, melynek emlékére az ENSZ Közgyűlése január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította. A holokauszt zsidó áldozatainak száma hatmillió főre tehető.

„Üzletággá fejlesztették az elítéltek kártérítését a balliberális ügyvédek”

„Üzletággá fejlesztették az elítéltek kártérítését a balliberális ügyvédek”

Rátelepedtek és üzletággá fejlesztették a fogvatartottak és elítéltek kártérítési rendszerét a „balliberális körökhöz és a Soros-hálózat által finanszírozott” ügyvédi irodák – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Már 29-nél jár a török földrengés halálos áldozatainak száma

Legkevesebb 29 ember veszítette életét a legújabb adatok szerint a péntek esti délkelet-törökországi földrengésben – jelentette az Anadolu török hivatalos hírügynökség a katasztrófavédelemre (AFAD) hivatkozva szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére