Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiroaki Jay Aeba a 888-nak: Orbán Viktor Magyarország nemzeti érdekeit tartja szem előtt

888.hu

2022.06.06. 13:20

Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban azt mondhatom, hogy nagyon tisztelem a vezetői tevékenységét – mondta 888.hu-nak a CPAC Hungary konferencián adott interjújában Hiroaki Jay Aeba, a Japán Konzervatív Szövetség vezetője.

 

888.hu: Hogyan írná le, mit jelent japánban konzervatívnak lenni?

Hiroaki Aeba: Japán egy nagy múltú ország, háromezer éves történelemmel. Rengeteg különböző hagyományunk és szokásunk van, melyet mélyen tisztelünk.

Mindemellett viszont a japán konzervatívok felismerték annak a fontosságát is, hogy felkaroljanak olyan új elgondolásokat, mint például a klasszikus liberalizmus, a szabadság vagy a demokrácia, vagyis befogadjanak olyan dolgokat, melyek segítenek fellendülést hozni a modern időkben. Ez egy elég egyedi egyensúlyozás a régi és az új között.

888.hu: Mi a legnagyobb kihívás az országukra nézve?

Hiroaki Aeba: Mindenképpen a nemzetbiztonság adja a legnagyobb kihívást. Japánt eredetileg Kína és Észak-Korea fenyegette. Az Ukrajnában zajló háború viszont most kissé begyújtotta a dolgokat az oroszokkal – Japánnak van néhány szigete az északi részen, ami határos az orosz felségterülettel. Így most jelenleg három elég aktív ellenfele is van az országnak a régióban. Kína, Észak-Korea és Oroszország. Most arra készülünk, hogy mint nemzet, hogyan védjük magunkat ezekkel a fenyegetésekkel szemben.

 

888.hu: Mennyire van jelen önöknél a liberális identitáspolitika?

Hiroaki Aeba: Sajnos ez úgy van, hogy ami az Egyesült Államokban történik, általában öt éven belül Japánban is megjelenik. Jelenleg van egy kis LMBTQ-mozgalom, de ez most még nem nagy ügy. Viszont az az őrült, nagyon radikális LMBTQ-probléma valószínűleg Japánba is el fog érni, el kell gondolkodnunk, hogyan küzdünk meg az extremitásaival.

 

888.hu: Hogyan látja Orbán Viktor politikáját és Magyarországot?

Hiroaki Aeba: Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban azt mondhatom, hogy nagyon tisztelem a vezetői tevékenységét. Földrajzilag nagyon bonyolult helyzetben van. Bizonyos dolgokban az EU gyakorol rá nyomást, bizonyos dolgokban Oroszország. Ő viszont nagyon jól menedzseli ezeket az erőket.

Igen nehéz helyzetben van, de Magyarország szuverenitását és nemzeti érdekeit tartja szem előtt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére