Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Csak neked, csak most
 
 
 
 

Fidelitas: A Jobbik a felnõttek megtévesztése után most már a fiatalokra hajtana

Vincze Viktor Attila

2016.11.17. 20:28

A Jobbik miután leszerepelt a felnõttek megtévesztésével a parlamentben a migránsok távoltartása érdekében tervezett alaptörvénymódosítás elutasításával most a fiatal korosztály megtévesztésétõl remél szavazókat - ezt Böröcz László a Fidelitas elnöke mondta a 888.hu megkeresésére azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik képviselõje Dúró Dóra bejelentette, hogy kezdeményezni szeretné az országgyûlésben a választói korhatár 16 évre való leszállítását.

A jobbikos Dúró Dóra 16 évre szállítaná le a választói korhatárt, a szavazásra való jogosultságot pedig legalább általános iskolai végzettséghez kötné. Javaslatáról – amelyről a Jobbikban még nem született döntés – az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt.

A politikus a választójog 16 évre való leszállításáról és általános iskolai végzettséghez kötéséről szóló elképzelést azzal indokolta, hogy a fiatalokban szerinte van igény és tudás a döntésekben való részvételre, ezért érdekeltté kell tenni őket abban, hogy részt vegyenek a közéleti vitákban.

A Fidelitas számára elfogadhatatlan és egyben a jó szándékot illetően hiteltelennek is tekintett a Jobbiknak a 16 év körüli fiatal generációit a politikába bevonni szándékozó terve.

Fontosnak tartjuk, hogy minél több fiatal felelősen részt vegyen a közéleti döntéshozatalokban. Azonban éppen ezért szerintünk semmivel sem kisebb döntés egy választáson való részvétel, mint például egy lakás adásvételi szerződésének az önálló, jogerős aláírása. Ezért úgy gondoljuk, hogy a választójogot is ehhez kell kötni, ami a 18 éves kort jelenti. Tehát szerintünk a választójogot is ahhoz kell kötni, hogy valaki már felnőttként, önállóan és jogerősen képes legyen aláírni valamit."

– mondta a 888.hu számára nyilatkozva Böröcz László, a Fidelitas elnöke.

A Fidelitas szerint egyébként is csak eleve fenntartásokkal lehet csak kezelni minden Jobbikos felvetést, a párt eddigi önös érdekű, kiszámíthatatlan és ellentmondásos politikai szereplése miatt is.

Ezzel kapcsolatban a legrosszabb példaként a Fidelitas elnöke a Jobbiknak az  alaptörvény-módosítással kapcsolatos viselkedését idézte fel:

A Jobbik valódi szándékairól pedig annyit, hogy mivel a Jobbik a felnőtteket már átverte amikor a bevándorlókat segítette a parlamentben ezért nem meglepő, hogy most már a fiatalokra ácsingózik, hogy őket is megtévessze."

A Jobbik fiatal szavazókat akar minden áron Néhány hónappal ezelőtt már vitát generált a pártok ifjúsági szervezetei körében, hogy kiderült: a Jobbik, úgy szeretné növeli az aktivitását és programokkal való jelenlétét az egyetemeken, hogy ezt ifjúsági szervezet helyett a párt ifjúsági tagozatával tenné ezt ellentétben a többi parlamenti párttal, amelyek nem a nagy anyapártokkal, hanem csak azok ifjúsági szervezeteivel vannak jelen az egyetemeken. 

OLVASTAD MÁR?

Csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Kanadában egy al-Kaidához köthető szervezet segítségével mecsetté alakítanának át egy templomot

Egy al-Kaidához köthető szervezet adta a támogatást, hogy a templomból mecset legyen.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ma a Bernátok és a Felíciák ünnepelnek, Isten éltesse őket!

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

Amerika, London, Párizs

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány „új, merész” javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének törvénybe iktatását célzó tervezetet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére