Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dúró Dóra a 888-nak: proletárdiktatúra vette kezdetét a Jobbikban

Horváth K. József

2020.02.20. 17:00

A Jobbik volt budapesti elnökének, Bencsik Jánosnak tegnapi kilépésről kérdeztük Dúró Dórát, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettesét.

888: Meglepte Bencsik János kilépése?

Dúró Dóra: Amióta a Jobbik letért a nemzeti útról a hatalom minden áron való megszerzése érdekében, már semmi sem lep meg velük kapcsolatban. Nem is igazán követem már kacskaringós útjukat, a Mi Hazánk építésére koncentrálunk, hiszen a Jobbik árulása óta hatalmas a felelősségünk, az eddigi pártokban csalódottak felrázásával foglalkozunk. Ugyanakkor az elmúlt hetekben a közbeszéd is a Jobbik permanens belharcaitól volt hangos, nem lehet nem tudomást venni róluk. Mindig is tudtam, hogy Bencsik János és Stummer János személye is sokkal inkább Szávay Istvánhoz köthető, mint Jakab Péterhez, aki most Szávay klánról beszél.

888: Bencsik azt mondta, hogy kasztrálják a pártot a könnyebb baloldali kötődés érdekében, másfelől Jakab Péter dicsérte a vele szemben állókat, hogy milyen jól lehet velük együttműködni. Ön hogy értelmezi ezt az ellentmondást?

Dúró: Jakab Péter sajtónyilatkozatai nem vehetők komolyan. Akár Jakab készül kizárásra, akár további képviselők készülnek kilépésre, nem újságírói kérdésre fogják először bejelenteni. Bencsik viszont alappal nevezhette a Jobbik politikai kasztrációjának a történteket, és sajnos tényleg képes volt Trianon 100. évében is letiltani Jakab Péter a nemzet- és emlékezetpolitikai megnyilatkozásokat a baloldal kedvéért, hiszen Sneider Tamás is úgy nyilatkozott, hogy „ha Bencsik János ezt mondja, akkor száz százalék, hogy így van”. Szánalmas végórái ezek a Jobbiknak, az erodálódás folyamatos.

888: Arra gondol, hogy Varga-Damm Andrea, Stummer János, Szávay István előbb-utóbb kívül találja magát a Jobbikon?

Dúró: Elképzelhetőnek tartom.

888: Akad-e még valaki, aki konzervatív, jobboldali kötődésű pártként tekint a Jobbikra?

Dúró: Legfeljebb az a néhány politikus, aki a saját megélhetése miatt azt hazudja, vagy megideologizálja magának is, hogy ez egy jobboldali párt, de rajtuk kívül nem nagyon gondolja már ezt senki. A Jobbik egykori szavazótáborának jelentős része ma már a Mi Hazánkra tekint, bár sokan még nem nyerték vissza hitüket.

888: Mennél több időt tölt az elnöki székben Jakab, annál egyértelműbbé válik, hogy a párt szoros szövetségese Gyurcsány Ferencnek?

Dúró: Így van. Jakab Péternek nemcsak a politikájával, hanem a vezetési stílusával is proletárdiktatúra vette kezdetét a Jobbikban. Ez azt jelenti, hogy nem megbékélésre, a párt egységben tartására törekszik, hanem megint belső ellenséget keresnek. Jakab Péter meg is erősítette, hogy feljelentgetik egymást, méltatlan, megalázó módon rúgnak ki alkalmazottakat is. Most Bencsik János kilépésével a megmaradt frakció korábban hangoztatott egysége is megdőlni látszik.

888: De hát ez egyenes út a széteséshez, ha egyáltalán beszélhetünk még valamiféle összetartozásról a Jobbikban.

Dúró: Az EP-választáson már 6 százalék körülire zsugorodott a Jobbik támogatottsága, amely a parlamenti küszöbhöz nagyon közeli. Az önkormányzati választáson már lényegében nem is indult önállóan a párt. A mostani, újabb szakadással gyakorlatilag már a megszűnés következhet. Sajnálom, hogy ilyen vége lett a szebb jövő reményében alapított Jobbiknak, de a Pongrátz Gergely által adott lyukas zászlót visszük tovább a Mi Hazánk Mozgalommal, mely Gyurcsány-mentes ellenzékként kitart antikommunizmusa mellett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére