Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bakondi György a 888-nak: a török határőrök rettegnek a járványtól

Horváth K. József

2020.03.02. 15:30

A migráció fenyegető kísérőjelensége lehet a koronavírusfertőzés, az érkezők közül ugyanis sokan Iránból vagy Iránon át érkeznek. Iránban sok a fertőzött, sőt sajnos az elhunyt személy is. A migráció és a fertőzés összefüggéséről kérdeztük Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját.

888: A migráció felerősödése és a koronavírus fenyegető nemzetközi jelenléte mennyire összefüggő tényező?

Bakondi: Realisztikus választ nem tudok mondani. Csak a pontosság kedvéért ismétlem meg: nem azt mondtuk, hogy Magyarországon nem lehet menekültkérelmet benyújtani, vagy aki a tranzitzónában van 321 ember, azt kizavartuk onnan. Hangsúlyoztuk, a koronavírus fertőzés veszélye miatt felfüggesztjük az illegális migránsok beengedését a tranzitzónába. Ezzel megvédjük az ott lévő, kérelmük elbírálására váró személyeket ugyanúgy, mint a magyar embereket. A jogrendszerünk tehát nem változott. Ellentétben Görögországgal, ahol kimondták, nem lehet benyújtani menekültkérelmet, hanem fordulhat vissza, aki jön.

888: Az iráni fertőzöttség nagyon is indokolhatja a magyar kormány óvatosságát.

Bakondi: Tény, hogy Irán az egyik gócpont, komoly számú megbetegedési adatokkal és jelentős halálozási arányszámmal. S tény az is, hogy Iránból és Iránon keresztül nagy számban érkeznek illegális migránsok. A menekültkérdés itt fel sem merülhet. Ezért aztán nem lehet kizárni a koronavírusfertőzöttek esetleges felbukkanását a migránsok között Törökországban, majd a balkáni útvonalon való haladtukban.

888: Erre utalhat az is, hogy a török határőrök maszkot viselnek?

Bakondi: Egyértelmű. Vélhetőleg ők is felmérték ennek kockázatát. Mi úgy gondoltuk, ha a tranzitzónákba az újabbak beengedését átmenetileg felfüggesztjük, az a magyar intézkedés racionális, nem túlzottan áttekinthetetlen lépés. Meglátjuk, hogy haladnak az eredmények elérésében a koronavírus elleni küzdelem európai és világméretű bázisai. Tény, az ENSZ Egészségügyi Világszervezete is különösen veszélyesnek ítélte a koronavírus-helyzetet. Felelőtlenség lenne akárcsak egy kiskaput is nyitva tartani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony nem bírt augusztusig várni a Pride köszöntésével

Karácsony nem bírt augusztusig várni a Pride köszöntésével

A HUMEN melegbarát magazinban köszöntötte Karácsony Gergely az olvasókat.

Románia: engedetlenséggel tiltakoznak a vendégek naplózása ellen

Sajátos szabály: a vendéglősöknek nyilvántartást kell vezetni az asztalt foglaló vendégek nevével és telefonszámával. Román megoldás.

Buumm! Gy. Németh belelépett a gereblyébe

Buumm! Gy. Németh belelépett a gereblyébe

A következőkben arra lesz módunk, hogy megtekintsük azt a pillanatot, vizuális típusok bizonyára már látják is, amikor Gy. Németh Erzsébet, a DK által kiküldött főpolgármester-helyettes belelép a gereblyébe. Az ATV-ben az igazságosztó szerepét felvéve a következő monológot tolta ki magából nagy peckesen.

Napi tükör: csökkenő fertőzésszám itthon, izzó indulatok az USA-ban

Napi tükör: csökkenő fertőzésszám itthon, izzó indulatok az USA-ban

Az aktuális fertőzési adatok mellett sokat olvashattak az érdeklődők a nap folyamán az Fehér Ház körüli tüntetésekről, Soros György antifáinak mosdatásáról, illetve a kispesti önkormányzat korrupciógyanús ügyének tervezett sajátos felderítési technikájáról. És arról is, hogy Szijjártó Péter keményen beolvasott Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének.

Vignjevicnek megköszönték, Predrag Rogan az Újpest új edzője

Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője hétfőn közös megegyezéssel távozott posztjáról, utódja korábbi segítője, a szintén szerb Predrag Rogan lett.

Felháborító: megrongálták a Kosciuszko-emlékművet a Fehér Ház mellett

Lengyelország washingtoni nagykövete felháborítónak nevezte, hogy az afroamerikai George Floyd halála nyomán kirobbant tüntetések résztvevői a lengyel és az amerikai szabadságharcok hőse, Tadeusz Kosciuszko emlékművét is megrongálták hétfőre virradóra a Fehér Ház előtt.

Vajon miért hamisít svéd járványügyi adatokat a HVG?!

Vajon miért hamisít svéd járványügyi adatokat a HVG?!

Azt tudjuk, hogy ha ellenzéki média szerint mindenki jobban csinálja a koronavírusjárvány elleni védekezést a magyar kormánynál. De vajon ezért hamisítja meg a svédországi adatokat a HVG?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére