Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Véleménydiktatúra: végleg felfüggesztené a Twitter az amerikai elnök fiókját

888

2021.01.07. 13:17

A Twitter szerint Trump elnök megsértette a „polgári integritást”. Az Instagram szintén 24 órára blokkolta az elnököt.

A Twitter és a Facebook szerdán este zárolta először Trump elnök fiókját, mindkét platform szerint Trump megsértette az irányelveket. De a Twitter egy lépéssel továbbment: figyelmeztetett, hogy szabályaik további megsértése fiókjának „állandó felfüggesztésével” jár – számolt be a Foxnews.com.

A Twitter egyébként eltávolította az elnök által tweetelt videót, amelyben azt mondta a Capitoliumot megrohamozó tüntetőknek, hogy menjenek haza.

Mint arról korábban beszámoltunk, szerdán lezárták a washingtoni Capitoliumot, mert Trump-párti tüntetők ostromolták meg az amerikai törvényhozás épületét. Az elnök szimpatizánsai a demokratákhoz kapcsolódó választási csalások miatt tiltakoznak.

„A Washington DC-ben zajló jelenlegi helyzet kapcsán proaktív módon dolgozunk a szolgáltatáson zajló nyilvános beszélgetések védelmén, és intézkedni fogunk minden olyan tartalommal kapcsolatban, amely sérti a Twitter szabályait” – áll a közösségi oldal közleményében. „Az erőszakos fenyegetések és az erőszakra való felhívások ellentétesek a Twitter szabályaival, és ennek megfelelően hajtjuk végre politikánkat.”

 

 

A Twitter ezek fényében újabb korlátozásokat vezetett be.

„Ezenkívül az erőszak kockázata miatt jelentősen korlátoztuk az állampolgári integritáspolitikánk szerint címkézett tweetekkel való kapcsolattartást. Ez azt jelenti, hogy ezekre a címkével ellátott tweetekre nem lesz lehetőségük válaszolni, retweetelni vagy lájkolni” – tették hozzá, megjegyezve, hogy emellett „más, fokozott végrehajtási intézkedéseket is vizsgálunk, és folyamatosan tájékoztatjuk a nyilvánosságot minden jelentős fejleményről”.

„Ez azt jelenti, hogy a @RealDonaldTrump fiókja 12 órán keresztül zárolva lesz a tweetek eltávolítását követően” – tette közzé a Twitter.

„Ha a tweeteket nem távolítják el, a fiók zárolva marad.”

 

A Twitter mellett a Facebook is eltávolította az elnök videóüzenetét, és 24 órára zárolta a fiókját.

Donald Trump a közzétett videójában egyébként békére inti híveit, és kéri, hogy menjenek haza, fejezzék be az erőszakos tüntetést.

Guy Rosen, a Facebook alelnöke, miután a platform eltávolította a videót, először azt mondta: „Ez vészhelyzet, és megfelelő sürgősségi intézkedéseket hozunk, beleértve Trump elnök videójának eltávolítását.

Eltávolítottuk, mert összességében úgy gondoljuk, hogy ez inkább növeli, mint csökkenti a folyamatos erőszak kockázatát.”

Érdekes összefüggés, hogy a nap elején, még mielőtt megkezdődtek volna a capitoliumi zavargások, az elnök pont a közösségi média ellen emelte fel szavát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Erős vár a mi Istenünk

Erős vár a mi Istenünk, jó fegyverünk és pajzsunk. Ha ő velünk, ki ellenünk? – írta a miniszterelnök a Facebook-on.

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Nehéz hetek, hónapok várnak a hazai – és az európai – sportélet főszereplőire a hideg beköszöntével. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének minapi nyilatkozata szerint a magyar sport a rendszerváltozás utáni legnagyobb kihívásával néz szembe a háború okozta energiaválság miatt. A 888.hu megpróbált utánajárni, mivel kell szembenézni a sportélet főszereplőinek, illetve annak, hogyan lehet csökkenteni az emelkedő költségeket.

Már nem ömlik a gáz a tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken – közölte szombaton a vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője.

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére