Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bírót játszik a legfőbb cenzor – Zuckerberg zárolta Trump elnök Facebook-oldalát

888

2021.01.07. 21:30

Meghatározatlan időre, de legalább az elnöki mandátuma végégig zárolta a Facebook és az Instagram közösségi portál Donald Trump amerikai elnök oldalát – jelentette be a Facebook elnök-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg csütörtökön.

„Úgy véljük, túl nagy a kockázata annak, hogy az elnök ezen időszak alatt továbbra is használja a szolgáltatásainkat” – írta Facebook-oldalán Mark Zuckerberg, miután szerda este bejelentették, hogy ideiglenesen felfüggesztik az oldalt.

„Következésképp meghatározatlan időre – de legalább a következő két hétre, a békés hatalomátadás befejezéséig – meghosszabbítjuk a Facebook- és Instagram-oldalának tiltását.”

„Az elmúlt huszonnégy óra megdöbbentő eseményei világosan megmutatják, hogy Donald Trump elnök a fennmaradó hivatali idejét arra akarja használni, hogy aláássa a megválasztott utódja, Joe Biden részére történő békés hatalomátadást” – hazudta a Facebook-alapító a posztjában.

Szerda este a távozó elnök több száz híve ostromolta meg a Capitoliumot, ahol a kongresszus és a szenátus a Joe Biden megválasztott elnökre leadott elektori szavazatok hitelesítése céljából tartotta együttes ülését. A tiltakozókat a Nemzeti Gárda segítségével távolították el az épületből, az összetűzésben négy ember életét vesztette.

A szerdai zavargások fényében Zuckerberg közölte, hogy határozottabb reagálásra van szükség.
„A jelenlegi helyzet alapvetően különböző, beleértve azt is, hogy a portálunkat egy demokratikusan megválasztott kormányzat elleni erőszakos lázadásra való uszításra használják fel.”

A Twitter szerdán zárolta ideiglenesen Donald Trump oldalát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére